AcasăDezvaluiriAnchete„Brigada generalilor” din solda „baronului” Bunea Stancu

„Brigada generalilor” din solda „baronului” Bunea Stancu

Figura „baronului electrician” de la Braila a ajuns sa faca valuri de-abia dupa ce „National” a dezvaluit ca Bunea Stancu dadea frisoane conducerii pesediste dupa ce a avertizat, intr-un cerc restrans, ca, daca il inhata DNA, ii va trage pe toti dupa el.

06.02.2014 - „National” a dezvaluit avertismentul presedintelui CJ Braila

Iata ca inevitabilul s-a produs si presedintele acum suspendat al Consiliului Judetean Braila pare sa fi intors foaia. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, fata de colegii de partid si de combinatii el joaca acum cartea durului intangibil, oamenii sai de incredere propagand discret zvonul ca „nasul” de la Braila nu va sta nici macar o zi dupa gratii. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia anchetatorilor, „aghiotantii”de  incredere ai acestuia sustin moralul potentialilor martori din dosar prin teza ca „seful” ar fi dat deja trei milioane de euro si mai are pregatite alte trei ca sa se retraga linistit la Galati. Extrem de interesant esta insa ca in toata aceasta afacere apare si o asa numita „brigada a generalilor” despre care se sustine ca s-ar afla la dispozitia lui Bunea Stancu, unii dintre acestia fiind inca pe cai mari …

„A dat trei…”

Bunea Stancu este sigur ca nu va face puscarie

Retinerea lui Bunea Stancu a declansat isteria in PSD. Si asta nu pentru ca prejudicul cauzat de catre presedintele CJ Braila a fi fost musai mai mare decat cel al altor demnitari, ci pentru ca fostul electrician ajuns „baron” peste un intreg judet era recunoscut, chiar de catre propria conducere a partidului, drept unul dintre cei mai influenti oameni din teritoriu, daca nu chiar cel mai „smecherit” in ale combinatiilor financiare. Mai mult, faptul ca avertismentul transant transmis de catre Stancu mai marilor pesedisti a rasuflat in ziarul nostru a crescut si mai mult temerile colegilor acestuia.

Generalii Eugen Badalan (in imagine) si Mihail Popescu a fost deja condamnati pentru fapte coruptie

Numai ca, dupa ce a Bunea Stancu a fost retinut si instanta a decis judecarea sa in stare de arest la domiciliu, unii dintre cei care se si vedeau saltati de mascati au inceput sa respire mai linistiti. Mai ales atunci cand au fost anuntati, cu toate masurile de siguranta de rigoare – insuficiente insa, dupa cum se poate lesne observa! – ca Bunea Stancu nu va face nicio zi de inchisoare, pentru ca „ a dat trei…”, suspiciunile celui care se ocupa de acest caz  fiind ca referirea s-ar face cu privire la suma de trei milioane de euro.

General Mihail Popescu

„Mai da trei…”

„Baronul” de Braila a fost retinut pentru fapte de coruptie

Iar faptul ca dintre toti marii „pesti” pusi sub acuzare de catre DNA, intr-adevar, Bunea Stancu continua sa fie singurul „baron” care se afla inca acasa, in ciuda probelor suplimentare perezentate de catre procurorii anticoruptie cu privire la faptul ca acesta ar fi incalcat obligatiile starii de arest la domiciliu, a alimentat zvonul scaparii acestuia. Mai ales ca mesagerii au plusat, dand asigurari ca „ mai da trei … si gata!”. Bineinteles, ramane de vazut daca pretinsa „tranzactie” chiar a avut loc sau totul nu este decat o stratagema folosita pentru a-i face pe unii parteneri de combinatii ai „baronului” de Braila sa-si tina gura si sa nu colaboreze cu procurorii anticoruptie. Mai ales ca, din cate se pare, acestia au luat urma unui alt caz de trafic de influenta, cu privire la o afacere de zeci de milioane de euro cu medicamente…

Doi sefi de Stat Major

Desi de-a lungul anilor Bunea Stancu a ezitat sa faca valuri in public si sa-si afiseze smecheria si la Bucuresti, se pare ca acesta nu era un simplu „baron de la tara”, din moment ce avea in solda sa o adevarata brigada de generali. De fapt, inconjurarea de generali apartinand diverselor structuri din sistemul de siguranta nationala devenise un adevarat hobby al liderului brailean. Care, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, era extrem de apropiat de cei doi fosti sefi de Stat Major ai Armatei Romane, generalii penali Eugen Badalan si Mihail Popescu. De altfel, la condamnarea lui Badalan pentru fapte de coruptie, desi generalul ajunsese intre timp deputat PDL, pesedistul  Bunea Stancu nu s-a sfiit sa-si declare public sprijinul pentru rivalul sau politic. Mai mult, se pare ca a avut gura „aurita”, declarand ca „azi Badalan, maine Stancu, uite asa ne ducem toti…”

Bomba sau cacealma?

Insa, dupa cum lasa sa se inteleaga „aghiotantii” lui Bunea Stancu, pe organigrama acestuia nu se afla doar fosti ofiteri superiori cu atributii importante in sistemul de siguranta nationala, dar si oameni care ar trebui acum sa-i sara in ajutor, daca nu vor sa fie trasi in „mocirla” anchetei. Ramane insa de vazut daca numele vehiculat cu precadere, aflat acum pe o inalta functie in guvern, se va dovedi o adevarata „bomba” sau amenintarile „baronului” sunt doar la cacealma, acesta putandu-se alege chiar in plus cu o noua acuzatie de santaj.

 

author avatar
Catalin Tache
3.000 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cei care, dupa 1989 au avut obligatii sa gestioneze sau sa apere integritatea AVUTIEI NATIONALE , acum, recunosc intre ei ca si-au insusit in mod abuziv o mare parte din aceasta pentru a nu fi furata de strainii. Dupa atata experinta controversata “proaspetii capitalisti de soi” imbogatiti din/sau prin politica, savarsind acte de coruptie sofisticate, s-au naravit intr-un fel anume si nu se mai pot dezvata usor asa ca probabil pregatesc in acelasi spirit faza a treia a “capitalismului salbatic” ce va fi probabil o adevarata tragedie pentru majoritatea romanilor si prepetuarea natiei romane.
    Practica a dovedit ca majoritatea imbogatitilor prin frauda,“harparetii”, dominati de pacatul lacomie, nu au cultura necesara pentru a pretui capitalul (mai ales daca e vorba de cel de natura umana), prin aplicarea vreunei retete de succes in vederea mentinerii ori sporiri acestuia si drept urmare l-au transformat cu usurinta curveasca din forma productiva direct in bunuri de consum de lux, fara a lua in considerare ca, pe termen scurt se reduc drastic locurile de munca creatoare de valoare adaugata si are ca efect cresterea in mod nejustificat, a somajului si datorita sistemului clientelar, a aparatului bugetar de stat. Pe termen lung gafele comise, vor genera regres economico-social la nivel national si se va rasfrange, in termen scurt, cu influienta negativa majora si asupra “miliardarilor de carton” sau “capitalistilor fraudisti.”
    Spre deosebire de lumea civilizata mecanismul de tip arhaic preferat de privilegiatii societatii postcomuniste pentru acumularea de capital a pus Romania in ipostaze paradoxale spre uimirea occidentalilor, deoarece ca stat detine ponderea cea mai mare din U.E la numarul de autoturisme de lux aflate in circulatie pe cele mai impropii drumuri din Europa precum si la numarul de yahturi si vile (case) luxoase raportate la gradul mare de saracie existent. Atrocitatile privind sabotarea fara precedent a economiei nationale, au avut loc si se produc continuu in Romania cu ajutorul si in interesul asa zisei elite politice autohtone in colaborare cu “oameni de afaceri straini” din care majoritatea sunt fugari urmariti de autoritatile tarilor unde acestia au comis tot soiul de nelegiuiri.
    In Romania, care asteapta verdictul integrarii definitive, s-a ajuns la situatii neregasite in tarile din U.E. in care cetateanul dacă nu are multi bani, nu are nici drepturi, nu primeşte respect, nici îngrijire sociala, medicala, demnitatea persoanei umane stă în dimensiunea portofelului, în succesul material extravagant (denumit hotie) si în numărul de plecăciuni efectuate periodic faţă de pilele sus puse care trebuie alimentate continuu cu imoralitati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger