Tactica Bursucului

Joi seară, în Suedia, țară despre care se spune că poți să-ți lași ușa descuiată atunci când pleci de-acasă, ori sapa cu care ai venit de la prășit uitată la poartă, fiindcă nu-i trece prin cap nimănui să dea buzna în domiciliul tău și nici să-ți șterpelească obiectul muncii, trupa clujeană condusă de Dan Petrescu le-a subtilizat celor de la Djurgarden posibilitatea de a accede în turul următor al Ligii Europa. Stilul cunoscut al Bursucului, victorie cu 1-0, „scenariu devenit marcă înregistrată în Liga 1”, vorba lui Ovidiu Ioanițoaia, s-a văzut și în partida de la Stockholm a celor veniți de sub Dealul Feleacului pe terenul cu iarbă de plastic, unde alde Rondon au câștigat datorită unui singur gol, înscris cu capul de brazilianul Vinicius, valorificând o centrare dintr-o lovitură liberă superb executată de Ciprian Deac.

Tactica meciului s-a rezumat la menținerea în prima repriză a liniilor clujene la mijlocul terenului, iar în partea a doua, după înscrierea golului din minutul 55, la retragerea acestora în propria cazemată spre a respinge câteva atacuri sterile ale suedezilor. În ultimele minute ale partidei, elevii lui Kim Bergstrand au asediat poarta lui Bălgrădean, excelent în vreo două situații, dar apărarea lui Dan Petrescu a rezistat presiunii, așa că jocul s-a încheiat cu izbânda CFR-ului, care s-a calificat în play-off-ul Europa League, unde va întâlni campioana Finlandei. Și-uite așa, „pas cu pas”, tactica Bursucului dă roade!

*Tot joi, la Giurgiu, trupa lui Becali, o amestecătură conținând câțiva juniori, doi jucători împrumutați de la sibieni și doar trei „consacrați”, a capotat în fața unei echipe cehe ca vai de mama ei, cu scorul de 2-0, spunând astfel „pa” competiției europene. Dacă suntem drepți, trebuie să recunoaștem că victoria celor de la Slovan Liberec s-a datorat virusului evadat din bojogii liliecilor, virus care a pus la pământ aproape întreaga echipă FCSB. Dacă bucureștenii ar fi intrat cu formația de bază, cred că le-ar fi făcut beleaua celor de la Liberec și s-ar fi calificat. Așa însă, cu o improvizație, o amestecătură precum un cocteil nereușit, s-a ales praful! Meciul n-a fost televizat, pe motiv că, se spune, latifundiarul din Pipera ar fi cerut 100.000 de euro pentru transmisia cu pricina. Deh, săracul de el are nevoie de ceva carboave ca să mai cumpere jucători precum Adrian Petre, despre care se bârfește că nu este fotbalist, ci dansator de geamparale! Oricum, la FCSB situația nu-i deloc roz.

*Odată încheiate socotelile cu meciurile europene, vineri s-a pornit etapa a cincea a primei ligi. Lovitura de începere au dat-o cei de la Voluntari, care au întâlnit echipa din Sfântu Gheorghe. În primul mitan, ilfovenii au stăpânit jocul, au și înscris, dar în repriza secundă s-au stins, iar ardelenii au profitat și au marcat două goluri, plecând acasă cu trei puncte. *La Pitești, Bergodi, cu „armada” sa, i-a atacat pe reprezentanții sucului de prună, cu intenția de a obține victoria, și cu asta menținerea pe primul loc al clasamentului. „Desantul” i-a reușit, craiovenii câștigând cu 2-1, după o primă repriză de bună factură și rezistând într-a doua presingului argeșean, când gazdele, stimulate de faptul că nepoții lui Sucă se cam lăsaseră pe tânjală, au atacat sufocant, reușind în ultimele două minute marcarea unui gol. Doar că nu au mai avut timp, altfel… Așadar, privind lucrurile din turnul realității, trebuie arătat că doljenii au făcut un joc bun, dar nu de excepție, așa că laudele mieroase ale celor de la ziarul de sport, care au dat un titlu de mai mare minunea: „Uragan oltenesc”, marchează o distanță consistentă de adevăr, ca de la uragan la un vântuleț de primăvară! Doamne, nu ne mai facem bine!

*A doua zi, ilfovenii din Clinceni le-au închis, cu două lovituri de baros, gazele celor de la Mediaș, care l-au mătrășit pe Uhrin jr., aducându-l antrenor pe portughezul Jorge Costa. Ei, vom vedea ce va face stimabilul peninsular! *După lăsarea întunericului, la Ovidiu, echipa lui Hagi, condusă de Ruben de la Barrera, s-a luat la trântă cu giurgiuvenii lui Bogdan Andone. Nejucând mai nimic, fotbaliștii de la Astra au fost umiliți de puștii dobrogeni cu scorul de 4-1. Cu această ispravă, dunărenii și-au „înălțat” echipa, de la care mănâncă o pâine albă, la „rangul” de… ciuca bătăilor! *CFR-ul, venit din Suedia în vagonul învingătorilor, a făcut haltă la Ploiești, pentru a întâlni trupa Chindia. Trimițând în teren câteva rezerve, cu gând să-i odihnească pe unii dintre titulari în vederea meciului cu campioana Finlandei, Bursucul a asistat neputincios la insuccesul elevilor săi, care nu i-au putut învinge pe târgovișteni (0-0).

*Tot ciuca bătăilor, în această etapă, s-a arătat a fi amalgamul alcătuit de închipuitul antrenor Gigi din Pipera, pentru partida cu Poli Iași. Jucând precum o echipă de șchiopi, bucureștenii au capotat cu 2-5! De râsul curcilor! *Luni, Hermannstadt și Botoșani, două echipe „țepene”, vorba unui microbist, s-au întâlnit în orașul de pe malul Cibinului. Partida a fost animată, mai ales de evoluția moldovenilor, și s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea gazdelor, care au beneficiat, în minutul 89, de o lovitură de la 11 metri, dată pomană de arbitrul Chivulete! Apoi, ca să le convingă pe coțofenele din plopii aflați în jurul stadionului că el e tartorul, omul în negru i-a arătat cartonașul galben antrenorului moldav, care, pe drept, a încercat, aproape cu umilință, să protesteze.

*Seara, în Tei, „noul Dinamo”, cum îi zic fanii, i-a primit pe nepoții celebrului arădean Iosif Petschovski, unul dintre marii noștri fotbaliști. Partida s-a încheiat cu un proaspăt insucces al „câinilor”, care au fost învinși, dintr-un penalty, de UTA cu 1-0. În ciuda faptului că bucureștenii au asaltat aproape continuu poarta textiliștilor, mingea a refuzat să intre în plasa musafirilor, care, din pricina cârceilor, l-au obligat pe arbitru să prelungească meciul cu șapte minute!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger