AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuSperanța microbiștilor

Speranța microbiștilor

Văzând microbiștii că la recepția de Ziua Americii și la adunătura peneliștilor cu ocazia prezentării Programului de relansare economică, declamat de alde Orban la umbra platanilor de la Clubul Diplomaților, numărul participanților a depășit canoanele impuse prin decretele Palatului Victoria, au început să spere că în curând guvernul, ce încă îi ține legați de piciorul canapelei pe motiv de molimă, îi va lăsa și pe ei să meargă la meciuri.

Cum însă pe stadion fanii se înghesuie mai abitir decât amatorii de păcănele, care au primit de la guvern, uimitor, liber la jocuri, nu credem că Arafat și neica Nelu Tătaru plus Rafila vor scoate lacătele de la porțile terenurilor de fotbal! Așa că, mai probabil, speranța lor va rămâne precum cea a spânului care năzuiește că-i va crește, într-o bună zi, barba! Dar să-i lăsăm pe Câțu și alții ca el, și să dăm o tură prin babilonia primei ligi, care a avut programate de marțea trecută și până ieri meciuri din trei etape diferite: a 6-a, a 7-a și a 8-a!

Ele s-au jucat pe nemiloasele vipii, dându-le arbitrilor, din pricina gradelor chinuitoare aruncate de Celsius din nesfârșitele tării, dreptul să dicteze pauze de „hidratare”, și astfel să prelungească viața obositoarelor partide cu multe minute. Cum aminteam, „balul” a început marți, cu Poli Iași-Hermannstadt, confruntare încheiată cu bumbăceala trasă de sibieni elevilor lui Mircea Rednic, cu scorul de 3-2. A doua zi, ilfovenii din Clinceni i-au înfrânt pe daco-maghiarii din Sfântu Gheorghe cu 1-0, tăindu-le puțin din vârful nasului! În al doilea meci al zilei, invincibila armată din Voluntari a lui Teja le-a dărâmat târgoviștenilor Turnul Chindiei, prin două lovituri de berbece! Apoi, joi, Viitorul lui Hagi le-a pus juvățul de gât „câinilor roșii”, obligându-i să facă sluj, ca urmare a golului înscris de imberbul V. Ghiță.

*Vineri s-au pornit întâlnirile etapei a 6-a din play-off, cu meciul Gaz Metan-U Craiova. Macaronarul Bergodi s-a dus la Mediaș cu gând să le închidă gazele ardelenilor, mai cu seamă că aceștia erau cam subțirei, lipsindu-le din lot vreo opt titulari! Speranța lui s-a împlinit, dar greu, greu de tot, fiindcă elevii lui Uhrin, așa, ciumpăviți cu erau, au dovedit că alcătuiesc o nucă tare. De altfel, ei au deschis scorul, în minutul 22, prin Roberto Romeo. Cu cinci minute însă înaintea încheierii primului mitan, sfârleaza Mihăilă egalează, el beneficiind, cumva, și de absența din teren a lui M. Constantin, care s-a retras (min. 37), cam ciudat, fără să pară a fi accidentat, lăsând locul lui Nielsen. Până la urmă, oltenii reușesc să înscrie golul victoriei (min. 54), prin Cicâldău. Medieșenii nu cedează, au câteva contraatacuri periculoase, unul dintre ele soldându-se cu bara lui Chamad. Cei de la Gaz îl pierd și pe Buș, eliminat în minutul 71, pricina fiind aluzia în gura mare privind trimiterea arbitrului Hațegan spre o destinație… anatomică! Meciul s-a încheiat, până la urmă, cu victoria juveților: 2-1!

*Sâmbătă seară, simbriașii lui Gigi din Pipera i-au primit pe plăieșii lui Marius Croitoru, ambele trupe fiind cu ochii zgâiți la locul al treilea al campionatului, care deschide drum spre Europa! Începutul a fost spectaculos, bucureștenii stăpânind balonul, și ca urmare, în minutul 13, Coman a marcat. Bucurie mare, pupături ca în pandemie, speranțe, îngâmfări. Numai că, în minutul 22, Țigănașu, de la Botoșani, îi vâră lui Vlad peticita în halău. Și se joacă, în continuare, cu râvnă până la sfârșitul primei reprize, urâțită însă de o droaie de cotonogeli și de eliminarea lui Cristea (min.16) și, „la contră”, a lui Enriko Papa (min. 31). În partea a doua a meciului „combatanții” au alergat de parcă aveau frâna trasă, astfel că n-au mai reușit să înscrie, chiar dacă s-au mai ivit câteva oportunități, finalizate însă cu trimiterea mingii ca la rugbi, scorul rămânând 1-1. Arbitrul întâlnirii, piticul Marius Avram, a făcut o mulțime de gogomănii, lucru care, de fapt, îl caracterizează! În tribună se afla, nemascat, Gigi Becali, îmbrăcat în costum de mafiot și cămașă înflorată, învârtind de zor niște mătănii din plastic de culoarea vântului turbat și privindu-l pe sub sprâncene pe un MeMe mascat, privire cam îndurerată de prestația neputincioasă a jucătorilor plătiți cu 15.000 de euro pe lună! Așadar, campionatul e ratat, dar suporterii FCSB-ului speră măcar în găbjirea Cupei! Hm!

*Duminică seară, în orașul unde urlă neîntrerupt câinii, au pus piciorul Bursucul și elevii săi. Fostul idol al Urziceniului a coborât la Giurgiu cu toate armele pregătite să-i înfrângă pe alde Alibec, cărora, cică, li s-ar fi arătat în vis scărița a treia de la podiumul campionatului. Meciul, considerat de fanii din Gruia mai important decât dărâmarea statuii lui Washington din Portland de către niște aiuriți, a avut și bune, și rele. Cea mai rea parte a fost scorul final: 2-2, care îl împiedică pe Dan Petrescu, de grijă, să-și mai facă orele de somn. Și are de ce să fie îngrijorat, fiindcă doljenii se puseră pe primul loc al clasamentului! „Ei, mai e de jucat!”, veți spune. Da, dar până una-alta… *Tot duminică a început și etapa a 8-a a play-out-ului. La timpul mesei de prânz, ieșenii i-au învins cu 3-1 pe cei de la Sepsi, inspirând trei guri de aer. *La vremea siestei s-au luat la întrecere Clincenii cu Dinamo. După șapte insuccese la rând, în sfârșit „câinii roșii” au descoperit gustul victoriei, învingând cu 3-1, dar este de luat în calcul că ilfovenii au ratat două lovituri de la 11 metri!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
210 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Considerați că responsabilii din Comisia de Disciplină a FRF ar trebui să sesizeze instituțiile specializate în cercetarea corupției despre meciurile de fotbal unde au suspiciuni de înțelegeri nelegale, corupție, în stabilirea rezultatelor meciurilor de fotbal , iar arbitrii partidelor de fotbal din liga întâi, unde sunt implicate sume mai importante în desfășurarea competiției, să consemneze în rapoartele de joc ce sunt analizate de Comisia de Disciplină a FRF despre acele meciuri unde au suspiciuni despre desfășurarea incorectă ,despre care există suspiciuni de corupție, a meciurilor de fotbal, ?

  2. @ Apreciați și că toate meciurile de fotbal din liga întâi ar trebui analizate de Comisia de Disciplină de la FRF de eventuale suspiciuni de corupție și avizate rezultatele cu care s-au încheiat partidele la nu sunt suspiciuni de corupție, la cluburi sau arbitri, ?

  3. @ Despre meciul dintre FCSB și continuatoarea echipei „FC Extensiv Craiova”, a lui Rotaru și Cîrțu, că echipa lui Mititelu a plătit contracte restante ca echipă continuatoare a FC Universitatea Craiova, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger