După ciuperci!

Vinerea trecută s-au repornit meciurile primei ligi. Distracția a fost deschisă de partida FC Argeș – UTA. De la început s-a văzut că piteștenii nu sunt încă în barca primei divizii, ei practicând un fotbal de liga a doua.

În schimb, „Bătrâna Doamnă” a dovedit că nu a promovat de-a surda. Elevii lui Laszlo Balint au dominat jocul, și doar ghinionul a făcut să nu câștige partida: șutul lui Ursu a nimerit bara, în prelungiri! Antrenorul fabricanților de țuică „Doi ochi albaștri”, Ionuț Badea, s-a tot agitat pe marginea terenului, cerându-le elevilor săi mai mult angajament, dar de unde așa ceva? Scorul de 1-1 îi nedreptățește pe fotbaliștii din orașul unde se fabrică vagoane și păpuși, deoarece, după aspectul jocului, aceștia ar fi meritat să câștige, mai ales că, în prima repriză, arbitrul Florin Andrei le-a refuzat un penalty!

*Seara, în Groapa Teiului, dinamoviștii lui Guriță au reușit o remiză în fața moldovenilor conduși de Mircea Croitoru. În primul mitan, „câinii roșii” au cam căutat umbra, însă în partea a doua a partidei, gândind probabil la ciolanul cărnos oferit de patronul spaniol Cortacero, au pus și ei osul mai serios la bătaie, reușind să echilibreze situația, favorabilă până atunci botoșănenilor. Conduși cu 1-0 din minutul 37, bucureștenii au izbutit să egaleze mulțumită șutului trimis, de pe la vreo șaizeci de metri, de Borja Valle în plasa lui Pap care, părăsind arealul porții, era plecat după ciuperci!

*A doua zi, sâmbătă, la Clinceni, echipa lui Poenaru a avut de furcă zdravăn cu elevii lui Emil Săndoi. Un joc nebun, în care Chindia a ratat o lovitură de la 11 metri și a înscris un gol, anulat însă pe motiv de ofsaid. Până la urmă, scorul de 0-0 a pecetluit un meci… nul! *În a doua partidă a zilei, distribuitorii de gaze le-au aruncat în plasă ieșenilor patru sonde extractoare de… puncte prețioase, dovedind că junior Uhrin nu arde gazul de pomană la Mediaș! Un sever 4-1 scria pe tabela de marcaj când antrenorul fără carnet al celor de sub Copou, fostul rapidist Daniel Pancu, se retrăgea umilit la cabină.

*La ceasul când mămicile încep a le spune povești copilașilor ca să-i adoarmă, pe stadionul care poartă numele lui Anghel Iordănescu, „voluntarii” lui Mihai Teja i-au primit pe slujbașii lui Gigi din Pipera. După seria de victorii cu un scor de forfait ale băieților conduși de Petrea, mai tot microbistul credea că partida asta va constitui un fleac pentru „roș-albaștri”, la această prezumție contribuind și carența în jucători de atac a ilfovenilor. Numai că nu a fost așa, întrucât alde Ion Gheorghe (grozav puștiul ăsta!) s-au mobilizat și s-au dăruit în așa măsură, încât la sfârșitul partidei scorul arăta 2-1 în favoarea lor!

Bucureștenii nu au jucat rău, din contră, ei au fost mai multe minute în posesia mingii, au presat ca la Stalingrad postata gazdelor, dar balonul n-a vrut să intre în poarta lui Râmniceanu decât o singură dată, și atunci abia pe la sfârșitul întâlnirii. Alde Coman au pierdut cele trei puncte, primul loc în clasament și faima de învingători la scoruri umilitoare! Interesantă strategia lui Teja: echipa lui s-a prefăcut că doar se apără, dar le-a înfipt mai mereu câte-un contraatac neașteptat oaspeților. Pe la colțuri se vorbește că tehnicianul din orașul lui Pandele, cu isprava asta, s-ar fi răzbunat pe Becali, care l-a dat afară ca pe o măsea stricată! Or, se pare că dintele poate mușca… sănătos! *Duminică, la umbra Podului Prieteniei, Alibec și ai lui s-au „contrat” cu daco-maghiarii lui Leo Grozavu. Meciul a fost cam lenevos, nu s-au văzut marcaje la sânge, nu bombardamente asupra porților. La un moment dat, erai tentat să crezi că cele două echipe joacă un meci amical.

Totuși, zvârluga de Valentin Gheorghe a înscris de două ori, iar pe final a apărut și un pic de dramă, căci, după golul marcat de Bouhenna, ardelenii au presat să obțină egalarea, intenție reușită de Sepsi in extremis, în minutul 95! Judecând aspectul jocului, se poate spune că giurgiuvenii au scăpat victoria printre degete, ei având vreo două ocazii rarisime, dar de-a surda. Cât despre Alibec, el a jucat foarte bine, a alergat cum nu l-am văzut niciodată, a dat pase neașteptate, iar tânărul Valentin Gheorghe, care a fost eliminat prea ușor de arbitrul Iulian Călin, a dovedit că este un fotbalist de luat în seamă. Apropo de conducătorul întâlnirii, e de arătat că acesta a acordat unele cartonașe galbene aiurea în tramvai! De pildă, ca să transmită mesajul „Eu sunt șeful!”, a fluturat peticuțul palid și spre Leo Grozavu, care, de fapt, vorbise cu cei aflați pe banca proprie de rezerve! Păi, măi nene, nu cumva te crezi împăratul Iulian ori frun zeu?! *Seara, în Gruia, trupa lui Dan Petrescu, după un joc bătrânesc, a reușit să câștige cu 1-0 meciul disputat împotriva celor de la Hermannstadt.

Noroc mare cu lovitura de cap a lui Vinicius, fundașul de 36 de ani, că altfel Bursucul rămânea de căruță în fața sibienilor, care s-au dovedit a fi o echipă dificilă pentru adversari. *Luni, în orașul Ovidiu, au sosit oltenii macaronarului Bergodi cu intenția să câștige, și astfel să se instaleze pe primul loc din clasament. Pe de altă parte, imberbii conduși de ibericul Ruben de la Barrera își doreau victoria, pentru a mai drege busuiocul, frânt cu ocazia jocurilor anterioare, dar, din păcate pentru trupa lui Hagi, juveții au dat drumul la cai, câștigând cu un scor umilitor: 4-1! La acest dezastru a contribuit întrucâtva și eliminarea lui Artean, în minutul 5, care s-a repezit ca un uliu asupra lui Cicâldău, trimițându-l la spital. Dar, oricum, diferența de valoare și maturitate s-a văzut pe tot parcursul partidei, nepoții lui Sucă fiind cu două clase peste constănțeni. Koljic a înscris două goluri, dovedind și de data asta că este un atacant sadea. Poate cere și el cetățenie în țara prazului, cum a făcut-o Camora în orașul de sub Feleac! Rădoi, ochii pe el, precum ministrul Vela pe interlopi! *Prin divizia secundă, Rapidul a trecut în viteză prin gara din Slatina (3-0), și cu această ultimă victorie ocupă primul loc. *În Liga a treia, în seria bucureșteană, CSA Steaua a câștigat cu 5-1 jocul cu CS Balotești, iar Dinamo II a învins cu 3-2 pe FCSB II.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
249 afisari

3 COMENTARII

  1. & Ce opinii aveți și despre faptul că rezultatul partidei dintre Topola și FCSB a fost decis de duelul portarilor, deci de parada lui Ducan care a respins una din loviturile de la 11 metri executat de jucătorii echipei adverse, pe parcursul meciului cele două echipe înscriind fiecare și primind câte 6 goluri, ?

  2. & Remarcați și faptul că Ducan a mai respins și un șut pe spațiul porții expediat de unul dintre jucătorii adverși, scăpat singur cu portaru,l în zona centrală a careului de 16 metri, ?,

  3. @ Remarcați și că dintre jucătorii de la FCSB, care au jucat de la egal la egal cu jucătorii de la Topola, Ducan a fost singurul care a reușit să facă și să mențină diferența până la finalul partidei, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger