AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuDe Cupă și... de treflă!

De Cupă și… de treflă!

Miercurea și joia trecute s-au disputat meciurile retur din semifinalele Cupei. Cum era de așteptat, FCSB a învins-o pe Dinamo, cu 1-0 de această dată, după ce în tur câștigase cu 3-0, „roș-albaștrii” calificându-se lejer în finală. În partida dintre Poli Iași și Sepsi, a doua semifinală, scorul total a fost de 8-1(!) în favoarea ardelenilor (5-1 în tur), ei învingând, vineri, în Copou cu 3-0. Începe să-mi fie milă de ghinionistul Mircea Rednic, omul aducând bani de-acasă pentru a susține echipa. Echipă care, se vede, joacă precum mortul pe năsălie! Căci nu e departe de a sfârși în hăul retrogradării, pe malul alunecos luptându-se pentru supraviețuire cu Dinamo. Iar ca o ironie a sorții Puriului, suporterii lui Dinamo, care vor prelua echipa de la Negoiță, îl vor antrenor și manager în Ștefan cel Mare! Cât despre covăsneni, nici ei departe de zona „alunecoasă” a clasamentului, au dovedit că se pot impune, atunci când… se mobilizează (când pun osul la bătaie, mi-a venit să zic inițial, dar m-am gândit că nu e bine, să nu fiu greșit înțeles de antrenorul lor!).

Astfel că fotbaliștii plătiți de finanțatorul Laszlo Dioszegi merită felicitați pentru performanța de a se fi calificat în finala Cupei României, în vreme ce antrenorul-boxer Leo Grozavu candidează cu succes la titlul de cel mai iute dătător de smetii peste ochi! Acesta, din motive de enervare, și-a chelfănit doi dintre supuși, scandalul ajungând în presă. S-au menționat bătaia administrată de el lui Lorand Fulop și upercutul aplicat în bărbie juniorului Călin Popescu, lovitură ce l-a făcut knock-out pe nefericitul puști. Se vorbește pe la colțuri că un prieten l-ar fi întrebat de ce i-a bătut pe cei doi jucători, iar Leo ar fi răspuns: „De treflă”! Despre asemenea fapte, din fericire, n-am prea auzit, și se pare că bătăușul cu pricina nu va beneficia din partea conducerii clubului de prostul obicei românesc, acela de a pune batista pe țambal, fiindcă se spune că daco-maghiarul Laszlo Dioszegi îl va scoate în afara… ringului pe Grozavu, pentru un time-out prelungit, decizie absolut justificată! Ca să dreagă busuiocul, boxerul de ocazie i-a introdus în teren, la jocul cu Poli, pe amândoi frații Fulop, numai că acest gest, care dezvăluie oarece lașitate, nu poate anula ori compensa comportamentul huliganic! Așteptăm să vedem ce se va întâmpla în finala Cupei, dintre FCSB și Sepsi, și cine va comanda echipele, știind că deunăzi Gigi Becali l-a mătrășit pe Bogdan Vintilă, iar destituirea lui Leo Grozavu e pusă pe tapet! *Vineri seară, la Botoșani, trupa lui Marius Croitoru a dat piept cu Astra lui Bogdan Andone. Moldovenii au jucat cu gândul la locul al treilea al campionatului, iar giurgiuvenii cu mintea dusă la zilele de vacanță și la restanțele financiare! Cu toată zbaterea antrenorului, răzeșii din nordul țării n-au putut străbate linia fundașilor dunăreni ca să-i scuture plasa lui Lazar.

Cât despre Budescu și Alibec, se poate spune că au jucat cu încetinitorul, economic, fără să se forțeze, și doar rareori, în puținele zvâcniri, le-au ascuns gazdelor mingea. Scorul de 0-0 nu-i mulțumește pe botoșăneni, care sperau că vor învinge și vor pune la teșcherea mult-doritele trei puncte. Astra, în schimb, adună câte-un punct, câte-un punct, urcând încet dar sigur, fără să se zobească! *Sâmbătă la amiază, pe o arșiță de iad, la doi pași de malul mării, Gică Hagi s-a răcorit mulțumită celor două goluri înscrise de elevii săi băieților aduși de Ilie Poenaru din comuna cu cel mai mic aeroport din țară, Clinceni. Se pare că alde Burleanu, când programează partidele de fotbal, nu urmăresc prognozele meteo, cu care zi și noapte ne bagă-n sperieți toate televiziile, ce se străduiesc să ne prezinte cât mai catastrofic capriciile vremii, apelând la puterea de convingere a unor dudui nostime și cam sărăcuț îmbrăcate (mă refer, desigur, la rochițele ori fustițele intrate peste măsură la apă!), fiindcă dacă personajul cu ochelari de miop s-ar benocla la emisiunile cu pricina ar planifica jocurile mai pe răcoare. La partida de la Ovidiu, arbitrul întâlnirii a fost nevoit să întrerupă disputa de câte două ori pe repriză pentru așa-zisa hidratare, fiindcă amărâții de fotbaliști suflau precum locomotiva lui Stephenson! *Al doilea meci, pornit mai pe seară, i-a avut ca protagoniști pe sașii de pe Cibin și pe „voluntarii” lui Teja. Gazdele, cu vreo cinci băieți de abanos, au reușit să întrerupă seria invincibilității echipei ilfovene, învingând-o cu 2-1, după un meci destul de disputat, în pofida aerului cu multe grade, din cele măsurate, cu aproape trei sute de ani în urmă, de astronomul suedez Anders Celsius! După cum au jucat sibienii, pare că mult-hulitul tânăr și necunoscut Ruben Albes, adus degrabă antrenor la echipă de madam Prodan, are ceva știință de fotbal. Dar să nu zicem hop până nu sărim șanțul! *Duminică s-a disputat, în Bănie, meciul U Craiova – FCSB. Miză mare, dar și ambiții pe măsură. Becali a ordonat demisionatului de sanchi, Bogdan Vintilă, trimiterea în teren a celei mai bune garnituri, sperând că va reuși să le strice bucuria juveților și cu gândul la o promisă răzbunare. Nu a fost așa, fiindcă oltenii au învins, în pofida jocului nu prea strălucit, cu 2-1, mulțumită a două lovituri de la 11 metri! La stabilirea scorului, credem noi, omul în negru, Bârsan, s-a făcut că plouă la două nereguli comise de fundașii craioveni, dar acum nu mai contează! Meciul nu a fost spectaculos, mai cu seamă din pricina elevilor lui Bergodi, care după golul al doilea s-au așezat, cu mic cu mare, cu tenderul în poartă. Până la urmă, cum-necum, gazdele au câștigat, rămânând pe primul loc al clasamentului. E de arătat că bucureștenii au prestat un joc bun, dar au păcătuit în fața porții lui Pigliacelli. Dintre ei, Ovidiu Popescu și portarul Vlad au făcut niște gafe impardonabile, care, de altfel, au și generat golurile adversarilor.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
192 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Sunteți de părere și că în partida cu CSU Craiova, patronul Gheorghe Becali a precupețit eforturile jucătorilor de la FCSB , nemaiavând obiectiv în acestă ediției de campionat, pentru meciurile cu CSU Craiova din următoarea ediție de campionat, ?

  2. @ Cum ați comenta și despre faptul că pe site-uri ce dau informații pentru pariuri sportive apărea Florin Chivulete la centru la meciul dintre Sepsi și Chindia, ca după încheierea meciului să corecteze și să fie anunțat Sebastian Colțescu ca arbitu la centru la acea partidă, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger