AcasăCORONAVIRUSZeci de turiști români, blocați în Maroc în contextul deciziei autorităților locale...

Zeci de turiști români, blocați în Maroc în contextul deciziei autorităților locale de suspendare a zborurilor comerciale. Recomandările MAE

sursa foto: Ambasada României în Regatul Maroc

Zeci de români aflați în vacanță în Maroc se confruntă cu o situație neprevăzută. Și așteaptă să afle cum se vor putea întoarce în țară, după ce s-a aflat că autoritățile marocane au decis suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri dinspre Regatul Maroc. Totul, din cauza noii variante de coronavirus, cunoscute ca Omicron.

Au venit primele informații de la MAE despre situația a 72 de români. „Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul deciziei autorităților marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinația Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situația a 72 de cetățeni români (turiști) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări.

MAE informează că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară, eforturi care continuă și la acest moment. De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetățenii români afectați și autoritățile locale și acordă asistență consulară, conform competențelor și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19”, precizează, marți, 30 noiembrie, reprezentanții MAE.

MAE recomandă românilor cu zboruri anulate să verifice disponibilitatea biletelor la companiile aeriene care operează în continuare

Și tot oficialii MAE vin cu o recomandare pentru conaționalii care sunt în situația de a avea zborurile anulate.

„În același timp, MAE subliniază că autoritățile marocane permit, cu titlu excepțional și în baza unei autorizări speciale, operarea, în continuare, a unor zboruri înspre și dinspre Maroc. În acest context, MAE recomandă cetățenilor români ale căror zboruri au fost anulate să verifice disponibilitatea biletelor la companiile aeriene care operează în continuare zboruri în Maroc.

Totodată, misiunea diplomatică va informa în mod constant, inclusiv pe pagina de Facebook a misiunii, cu privire la zborurile autorizate. La acest moment, companiile care operează zboruri în continuare sunt Air France și Transavia”, se menționează în comunicatul Ministerului.

Recomandare de la Ambasada României la Rabat

Pe fondul precizărilor de la MAE, a venit un mesaj, cu recomandări, și din partea Ambasada României la Rabat.

„Ambasada României la Rabat recomandă cetățenilor români care doresc să părăsescă Marocul în perioada imediat următoare să consulte disponibilitățile de zbor ale companiilor aeriene care opereaza, în aceste zile, zboruri speciale către Europa.

Potrivit informațiilor noastre, în acest moment există posibilitatea rezervării/achiziționării de bilete oferită de companile aerien Air France și Transavia, zboruri deschise tuturor cetățenilor, indiferent de nationalitate.

Sugerăm inclusiv contactarea site-ului Ryan Air pe care apar zboruri disponibile din Rabat spre Sevilla și Malaga în data de 2 decembrie a.c., pentru a vedea dacă mai sunt de actualitate.

Ambasada va continua să informeze în legătură cu eventualele informații disponibile”, s-a transmis marți, 30 noiembrie, pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Maroc.

Ce anunțase anterior Ambasada

Un anunț important, menit să ajungă în atenția românilor aflați în Maroc, a venit din partea reprezentanței diplomatice încă de luni seară.

„Informăm cetățenii români că autoritățile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie a.c., orele 23.59 suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre Regatul Maroc.

Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite”, sună mesajul postat în seara zilei de luni, 29 noiembrie, pe pagina oficială a Ambasadei României în Regatul Maroc.

author avatar
Andrei Coman
77 afisari

1 COMENTARIU

  1. Marocul ar fi trebuit sa lase o perioada de gratie pentru ca cei care vor sau trebuie sa paraseasca tara, sa o poata face si apoi sa inchida granitele. Acuma trimitem avioane prin lume pentru plimbareti? Alta treaba nu mai avem?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger