AcasăCORONAVIRUSZeci de români și bulgari, testați pozitiv la Covid-19 în Grecia. Autoritățile...

Zeci de români și bulgari, testați pozitiv la Covid-19 în Grecia. Autoritățile elene, în alertă!

Grecia

Autoritățile din Grecia sunt în alertă! Au fost depistate numeroase cazuri de Covid-19, la numai o zi după ce au decis să testeze toți turiștii străini care le intră în țară.

Presa elenă, citată de protv.ro, scrie că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut joi la punctul de frontieră Kulata-Promachonas. Potrivit autorităţilor, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România. MAE a anunţat că, până ieri, 3 turişti români au fost confirmaţi cu COVID-19.

Autorităţile elene şi-au exprimat joi îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19 la vecinii din Balcani, subliniind riscul „cazurilor importate” din cauza sosirii turiştilor în Grecia prin frontierele terestre.

„Din cele 31.169 de teste efectuate la toate porţile de intrare ale ţării în perioada 1-6 iulie, doar 100 de cazuri au fost depistate pozitive, adică 0,3%”, a asigurat purtătorul de cuvânt al guvernului Stelios Petsas, într-un briefing de presă. Acesta a avertizat însă că „principalul risc în prezent este în interiorul ţării”, unde măsurile de distanţare socială sau purtarea măştilor nu sunt respectate.

Grecia şi-a închis frontierele pentru sârbi

Grecia şi-a închis frontierele pentru toţi cetăţenii din Serbia până la 15 iulie. Cel puţin şapte turişti sârbi au fost testaţi pozitivi cu COVID-19 în Grecia începând de luni şi plasaţi în carantină. În staţiunea de pe litoral Aidipsos, de pe insula Evia, autorităţile testează în prezent 80 de turişti sârbi cazaţi la un hotel unde un cuplu din Serbia a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit mass-media.

Ce trebuie să ştiţi dacă plecaţi în concediu la greci

Turiştii care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas vor trebui să prezinte începând de marţi, 14 iulie, ora locală 06.00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Călătorii care intră în Grecia pentru „motive neesenţiale″⁣ – adică turiştii – vor trebui să prezinte la punctul vamal Promachonas un test molecular COVID-19 „⁣negativ″⁣. De asemenea, călătorii vor trebui să completeze formularul Passenger Location Form (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

author avatar
Andreea Vlad
308 afisari

3 COMENTARII

  1. testatii ba si de cancer ca paote ies mai multi si asa uitati covid ul !!!!!!!!asta e o cifra trei pozitivi la zeci de mii??????? nu ii mai primiti si muriti de foame ca doar traiti din turism !!!!!!

  2. Gata ati pus botul la borcanul de miere, al guvernului? Ati inceput manipularea? Din 50 de mii de romani testați pana azi, sunt doi pozitivi. Fara sa o mai punem pe românca stabilită in Germania ce nu a călcat in România anul asta. E dulcea mierea din banii fraierilor de romani? Ca doar nu aveti impresia ca guvernanții va platesc din buzunare proprii

  3. ”3 turişti români au fost confirmaţi cu COVID-19.”
    RC, 3 inseamn a ”zeci” !
    Ce dracu faceti acolo, Nistorescu e plecat si ati ramas fara cap limpede ?
    Trei romani reprezinta pentru voi ”zeci” ?
    Cit de retardati sinteti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger