AcasăCORONAVIRUSZeci de români, închiși cu forța într-un hotel la greci. Acuzații grave:...

Zeci de români, închiși cu forța într-un hotel la greci. Acuzații grave: „Abia după 24 de ore am primit apă și mâncare”

Grecia

Situație tensionată în Grecia, unde un grup de turiști români sunt blocați împotriva voinței lor într-un hotel. Totul s-a întâmplat după ce o persoană a fost depistată pozitiv la testul Covid-19.

Este vorba despre o femeie care a sosit la greci cu autocarul, într-o excursie organizată, și care nu avea niciun fel de simptom de coronavirus. Presa elenă scrie că este vorba despre o turistă din România, de 66 de ani, depistată pozitiv în Evia. Cu o zi înainte, tot în acea zonă au fost confirmați pozitiv 10 turiști sârbi.

Românca ar fi intrat în Grecia pe 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata – Promachonas. Rezultatul testului a venit abia după 4 zile, pe 12 iulie. Ea a fost găsită de autorități și va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină. Ceilalți 40 de turiști din grupul ei nu au voie să iasă din camerele lor de duminică dimineață. Aceștia au declarat că au primit abia astăzi mâncare și apă, potrivit stiri.tvr.ro.

Din primele informații, ei ar trebui să pornească mâine, 14 iulie, spre România. Agenția prin care au venit în vacanță spune că, deocamdată, nu are nicio soluție. Se așteaptă ca Ministerul de Externe să vină cu o decizie în această privință.

Ședință la nivel înalt în Grecia

La Atena este în derulare, luni, o nouă ședință crucială pentru turiștii străini, condusă chiar de premier. Discuțiile au loc în timp ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească. Ședința de urgență analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de infectări. Experții spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară. De altfel, până marți este suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul.

author avatar
Andreea Vlad