AcasăCORONAVIRUSZeci de elevi și 11 profesori de la un liceu din Capitală...

Zeci de elevi și 11 profesori de la un liceu din Capitală s-au infectat cu COVID. Decizie în privința CURSURILOR

Zeci de elevi și 11 profesori de la un liceu din Capitală s-au infectat cu COVID. Decizie în privința CURSURILORZeci de elevi și 11 profesori de la un liceu din Capitală s-au infectat cu COVID. Decizie în privința CURSURILOR (sursa foto: Ministerul Educației - România/Facebook)

Chiar în ziua în care autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore la nivel național au fost înregistrate peste 19.600 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), s-a aflat ce situația e fost raportată la nivelul unui liceu din sectorul 1 al Capitalei.

Este vorba despre Colegiul Naţional „I. L. Caragiale”, aflat în apropiere de Piața Dorobanți, din București. Unitate de învățământ în cazul căreia cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru zece zile, începând de săptămâna viitoare, din câte a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IȘMB), Larisa Gojnete, pentru Agepres.

Sunt 41 de elevi și 11 profesori care s-au infectat

Totul, ca urmare a faptului că mai mulți elevi, dar şi 11 profesori s-au infectat cu noul coronavirus. „Este vorba despre 41 de elevi şi 11 profesori infectaţi cu noul coronavirus. Cursurile s-au suspendat pentru că există un articol care prevede că la infectarea cadrelor didactice se decide, împreună cu DSP, care sunt măsurile de urmat şi dacă se impune suspendarea cursurilor pentru întreaga unitate”, a declarat Gojnete.

Oficialul IȘMB a anunțat când intră în vigoare măsura. „Pentru că procesul instructiv-educativ era afectat, s-a decis împreună cu DSP să suspende activitatea 10 zile, începând din 24 ianuarie. Astăzi au făcut demersurile. 24 este zi liberă”, a precizat Larisa Gojnete.

Din câte a mai anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti în acest caz, cursurile se vor desfăşura în regim online. Așadar, prin intermediul internetului.

Vă amintim că luni, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, elevii nu fac ore, fiind vorba de o zi încadrată în dreptul sărbătorilor legale.

Cifrele de la GCS

În raportarea de la ora 13 venită vineri, 21 ianuarie, de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) cu privire la situația COVID la nivel național, s-a anunțat că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 544 mai mult decât în ziua anterioară. 2.430 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

S-a anunțat, totodată, în bilanțul oficial, că „în total, până astăzi, 21 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.983.670 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 27.903 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.812.242 de pacienți au fost declarați vindecați”.

162 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger