AcasăCORONAVIRUSNe protejează vaccinurile de varianta Omicron? / Moderna deja lucrează la un...

Ne protejează vaccinurile de varianta Omicron? / Moderna deja lucrează la un ser „special”

modernaVor putea vaccinurile să ne protejeze de varianta Omicron? Moderna lucrează deja la un ser „special”

Oamenii din toată lumea au intrat din nou în alertă, după ce Omicron, o nouă variantă de coronavirus, cu 32 de mutații a proteinei Spike, se răspândește cu rapiditate.

Mai multe state au decis sistarea curselor aeriene din țările aflate în sudul și estul Africii. De asemenea, avut loc o întâlnire de urgență a OMS (Organizația Mondială a Sănătății) care a catalogat noua variantă drept „îngrijorătoare”.

Directorul medical al Moderna, Paul Burton, suspectează că noua variantă de coronavirus Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale și, în acest caz, o variantă modificată a vaccinului ar putea fi disponibilă la începutul anului viitor, notează Bloomberg.

„Ar trebui aflăm capacitatea actualului vaccin de a oferi protecție în următoarele două săptămâni”, a declarat Burton duminică, la BBC. „Dacă va trebui să facem un vaccin complet nou, cred că acest lucru se va întâmpla la începutul anului 2022 iar apoi va fi cu adevărat disponibil în cantități mari”, a spus el.

Big Pharma pregătește vaccinul pentrul tulpina africană

Acesta a precizat că a mobilizat deja angajații pentru a dezvolta un nou vaccin, care să lupte cu noua variantă de coronavirus. Compania Moderna şi-a anunţat vineri intenţia de a dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron a COVID-19.

Laboratorul german BioNTech, aliat cu Pfizer, a spus că studiază noua variantă şi aşteaptă „cel mai târziu în două săptămâni” primele rezultate ale studiilor care vor permite să se stabilească dacă este capabilă să scape de protecţia prin vaccin.

author avatar
Andreea Vlad