AcasăCORONAVIRUSVlad Voiculescu schimbă din mers strategia de vaccinare. Doar aceste categorii speciale...

Vlad Voiculescu schimbă din mers strategia de vaccinare. Doar aceste categorii speciale se pot imuniza în februarie!

vaccin covidVlad Voiculescu schimbă din mers strategia de vaccinare. Doar aceste categorii speciale se pot imuniza în februarie!

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunţat noi reguli pentru strategia de vaccinare, din februarie, cel puţin.

Astfel, începând de luni, toate locurile noi care vor apărea în platforma de programare în februarie vor fi rezervate pentru persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc și locuiesc cu ei.

Am propus premierului şi avem acceptul dânsului ca în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare, eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu handicap, respectiv cei care-i îngrijesc sau locuiesc cu aceştia.

Pe perioada lunii februarie toate locurile oferite în platforma de vaccinare vor merge către aceștia, nu către alte persoane. Schimbăm strategia de vaccinare ca să avem mai puțini oameni în spitale”, a spus Voiculescu.

Ce se întâmplă cu programările vechi?

Vlad Voiculescu a anunţat că cei care au fost programaţi sau reprogramaţi rămân în sistem, în schimb, pe parcursul lunii februarie programările noi se vor face doar la categoriile menţionate.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că este nevoie de schimbarea strategiei de vaccinare pentru a avea mai puțini oameni internați în spitale.

Majoritatea covârșitoare dintre cei care dezvoltă forme grave de COVID provin din rândul celor vârstnici și bolnavi și de aceea trebuie să fie prioritari la vaccinare.

Statisticile arată că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice.

author avatar
Andrei Ștefan
312 afisari

2 COMENTARII

  1. Dacă tot mai au putin de trăit de ce să mai strici vaccinul pe bătrîni.
    Le tai pensia la cei cu 800 de lei pe lună și ai facut economie de 3 milioane de vaccinuri bască bani de pensii.

  2. Ia cititi si va crucitii:Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford și care a primit vineri undă verde de la Agenţia Europeană pentru Medicamente este privit cu reticență în țări precum Italia și Germania din punctul de vedere al eficienței în cazul persoanelor în vârstă.
    Daca si astia ,,mint” atunci marele V.V. pregateste genocidul pentru cei peste 65 de anii.
    Daca vrea sa arate ca e ministrul sanatatii oamenilor sa foloseasca faccinul MODERNA.
    Se supara COLONELUL ca acesta e destinat armatei si serviciilor.Golanie pe fata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger