AcasăCORONAVIRUSVlad Voiculescu a explicat de ce valul 3 al pandemiei este atât...

Vlad Voiculescu a explicat de ce valul 3 al pandemiei este atât de agresiv

vlad-voiculescuVlad Voiculescu a explicat de ce valul 3 al pandemiei este atât de agresiv

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a susținut o conferință de presă pe tema epidemiei de coronavirus din România, declarațiile fiind făcute în condițiile în care numărul pacienților cu Covid-19 internați la terapie intensivă a ajuns duminică la un nou nivel record, punând presiune pe secțiile ATI din toată țara.

Conform lui Voiculescu, românii sunt vinovați pentru că nu se protejează, în condițiile în care peste 90% din măștile de protecție aflate pe piața românească sunt neconforme.

Totodată, ministrul spune că medicii nu au nicio vină, în ciuda faptului că schema de tratament nu este aplicată în toate spitalele, așa cum s-a constatat în ultimul an.

Îmi pare rău că și aceste sărbători sunt sub auspiciile acestea ale pandemiei. Nu suntem singura țară care ne confruntăm cu asta. Vedem că soluțiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puțin asemănătoare și vedem de asemenea că soluțiile nu sunt individuale, ci sunt colective.

Avem astăzi două noi recorduri, care nu sunt menite să ne bucure: primul este cel mai mare număr de oameni infectați și internați cu Covid-19, iar al doilea – cel mai mulți pacienți la ATI.

Acest val trei nu ar trebui să-l judecăm doar prin prisma cifrelor pe care le vedem, acesta vine peste valurile anterioare, care au lăsat în urmă un număr însemnat de pacienți„, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Care sunt priorităţile Ministerului Sănătăţii

Care sunt prioritățile MS în aceste condiții: Unu – s-a vorbit des despre locurile la ATI și s-a tot vorbit despre o cifră la nivel național. Dar vreau să subliniez că transportul pacienților pe distanțe mare este riscant și e o soluție doar în anumite cazuri.

Așadar, ar trebui să folosim baza materială și umană acolo unde ea există și efortul nostru merge în aceste zile în special către marile orașe.

Am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm, am mers pentru suplimentarea paturilor către spitale cu tradiție în tratarea bolilor cronice.

Am mers către Institutul Fundeni – și avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și un număr de 14 paturi de Terapie Intensivă care fie sunt disponibile deja, fie sunt în pregătire.

Am mers către Institutul Oncologic București, și avem un număr de 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută, care sunt disponibile.

35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de ATI la Spitalul Gerota, la Spitalul Colțea 16 paturi cu oxigen„, a mai zis Voclescu.

 

author avatar
Andrei Ștefan
244 afisari

4 COMENTARII

  1. Cat tupeu are don ministru.
    Zice ca nu testeaza elevii ca nu are baza legala.Si ? cine sa -i faca proiectul ? BOR ?
    Mai zice ca…testele rapide nu sunt bune.Deci elevii nu vor fi testati gratis.Dar pot sa si cumpere testele rapide sa si le faca acasa.Deci tupeistul asta zice ca testele sunt bune doar contra cost ?
    Elevii au dreptul sa fie testati gratis pentru ca beneficiaza de gratuitate medicala prin CNAS.

  2. ba , tu nu esti pus sa ne faci noua buletine de comunicare ci politici publice ,sa ne spui cum faci cu banii din sanatate nu simple stiri pe care le poate face orice muritor!!!!!!!!! hai lasa ne si du te si termina studiile!!!!!!

  3. Bai,javra,nu vezi ca latri in gol ,nu te asculta decat presa pe care ai cumparat-o?Arafat e mai istet,s-a dat putin inapoi.Numai tu te bagi ca paduchele in frunte.Oricum o sa sfarsesti la puscarie,mii de oameni vom veni cu marturii la procesul tau.Da-ti demisia ca nu mai ai mult timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger