AcasăCORONAVIRUSVine o criză de vaccinuri la nivel mondial? Big Pharma a dezvăluit...

Vine o criză de vaccinuri la nivel mondial? Big Pharma a dezvăluit motivul pentru care nu se produc mai multe seruri

vaccin pfizerVine o criză de vaccinuri la nivel mondial? Big Pharma a dezvăluit motivul pentru care nu se produc mai multe seruri

Pandemia de Covid-19 ar putea determina o criză de vaccinuri la nivel mondial, având în vedere faptul că aceste companii farmaceutice care produc serurile nu-şi onorează la timp contractele.

Jucătorii din Big Pharma au fost întrebaţi de ce nu se produc mai multe vaccinuri, tocmai pentru ca astfel de incoveniente să nu mai aibă loc. Răspunsul lor? Sunt cel puţin două motive:

  1. Companiile farmaceutice consideră insuficienţa materiilor prime, din cauza barierelor la export, ca fiind unul dintre principalele obstacole în calea creşterii producţiei de vaccinuri anti-COVID-19.
  2. Noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioase şi care pot provoca simptome mai severe.

Tehnologia nu este dezvoltată suficient

Participanţii la această conferinţă au remarcat de asemenea limitele transferurilor de tehnologie pentru producţia de vaccinuri.

Transferul de tehnologie trebuie încurajat, dar aceasta nu se poate face cu entităţi care nu au experienţă în fabricarea de vaccinuri’‘, a spus reprezentantul laboratorului indian Bharat Biotech, Sai Prasad.

Realizarea vaccinurilor este un proces foarte complicat. Dacă privim la industria farmaceutică în ansamblul ei vedem că există mii de companii, dar cele care produc vaccinuri abia pot fi numărate cu două cifre, aşadar trebuie să fim atenţi cui îi transferăm tehnologia şi dacă acesta o poate gestiona”, a mai afirmat Sai Prasad, director de calitate al companiei indiene care va produce vaccinul Covaxin.

Companiile au nevoie şi de resurse umane de calitate. Fabricarea vaccinurilor este o ştiinţă care necesită un know-how foarte specific şi un personal înalt calificat, prin urmare copierea vaccinurilor nu este atât de simplă.

Este necesară garantarea unor standarde de securitate şi calitate similare.

author avatar
Andrei Ștefan
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger