AcasăCORONAVIRUSVIDEO. Undă de speranță pe tema COVID. Ministrul Tătaru a vorbit despre...

VIDEO. Undă de speranță pe tema COVID. Ministrul Tătaru a vorbit despre o pantă descendentă: ”Putem să ne gândim…”  

Undă de speranță pe tema COVID. Ministrul Tătaru a vorbit despre o pantă descendentă: ”Putem să ne gândim...” (sursa foto: Facebook/PNL)  

Mijlocul lunii octombrie ar putea aduce o scădere a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cel puțin asta este speranța oficialului guvernamental aflat în fruntea Ministerului Sănătății.

Care, în cadrul unei conferințe de presă susținute luni în județul Neamț, alături de candidații PNL la președinția Consiliului Județean și, respectiv, la primăria orașului Piatra Neamț, a făcut referire la contextul actual, cu redeschiderea școlilor și apropiatele alegeri locale și la respectarea normelor menite să limiteze răspândirea infectărilor cu noul virus. “Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, începerea școlii, campania electorală, alegerile de pe 27 (septembrie-n.n.). Fiecare din aceste activităţi au nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jurul la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestui număr. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă”, a anunțat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a pus accent pe gestionarea chestiunii reluării cursurilor, știut fiind faptul că pe 13 septembrie a început anul școlar 2020-2021. ”Mergem, să spunem, deocamdată, pe acel platou. Suntem într-o fază a doua, a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. (…) În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a mai fost auzit spunând, luni, ministrul Tătaru.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger