AcasăCORONAVIRUSViață grea pentru nevaccinații din Italia: noi restricții și controale cu poliția

Viață grea pentru nevaccinații din Italia: noi restricții și controale cu poliția

Autoritățile italiene fac viața mai incomodă pentru nevaccinați, excluzându-i de luni din restaurante și alte locuri și limitându-le drastic accesul la o serie de servicii.

Poliția poate verifica dacă mesenii din restaurante sau baruri au un permis de sănătate „super” verde care să ateste că fie sunt vaccinați, fie că s-au vindecat recent de Covid-19.

Aplicațiile pentru telefoane inteligente care verifică starea permisului de sănătate vor fi actualizate, iar cei care au fost doar testați negativ în ultimele zile nu vor mai avea voie să participe la concerte, filme sau spectacole. Măsurile sunt valabile până pe 15 ianuarie.

A fost impusă și o cerință pentru un permis de sănătate „de bază”, care poate fi obținut cu un test negativ, în transportul local și pentru a se face check-in în hoteluri.

În capitala Roma, nodurile locale de transport au fost controlate de zeci de polițiști care verifică atât permisele verzi, cât și identificarea personală.  O persoană în vârstă de 50 de ani a fost prima care a primit o amendă de 400 de euro după ce a coborât din autobuz în stația de nord Flaminio fără permisul de sănătate „de bază”, a declarat Stefano Napoli, comandantul poliției municipale.

În Milano, verificările se concentrează în jurul Gării Centrale, stațiilor de metrou și autobuze.

Numărul de noi infecții Covid în Italia a crescut treptat în ultimele șase săptămâni, chiar înainte să apară îngrijorări cu privire la noua variantă Omicron.

Aceasta este o tendință îngrijorătoare, deoarece italienii așteaptă cu nerăbdare sărbătorile pentru a petrece timp cu prietenii și familia, după ce anul trecut au fost privați de astfel de festivități din cauza unei creșteri mai abrupte a contagiunii înainte ca vaccinurile să fie disponibile pe scară largă.

Totodată, guvernul a extins vaccinarea obligatorie la întreg personalul din educaţie, poliţie şi armată şi a precizat că angajaţii din sănătate, pentru care exista deja obligativitatea vaccinării, vor trebui să primească o doză booster pentru a-şi păstra locurile de muncă.

“În timp ce atât Germania, cât și Austria se îndreaptă spre obligativitatea vaccinurilor, Italia înăsprește, în schimb, restricțiile pentru cei nevaccinați în perioada cea mai convivială a anului – în timp ce le permite celor care sunt vaccinați să își desfășoare viața cât mai apropiat de normalitate”, notează AP.

Rata de vaccinare a Italiei este mai mare decât a multor țări vecine, la 85% din populația eligibilă în vârstă de 12 ani și peste și 77% din populația totală. Dar oamenii de 30, 40 și 50 de ani s-au dovedit cei mai reticenți în a se vaccina, cu aproape 3,5 milioane care încă nu au primit primele doze.

Ei sunt, de asemenea, din aceeași categorie de vârstă care este acum cel mai greu afectată de virus, potrivit șefului Institutului Național de Sănătate, Silvio Brusaferro.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
449 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai nazistiulo italinei de la guvernarea crminala, aia 3.5 milioane de Spartakus o sa v-o dea sus, bai nazistilor imputiti !! NU toti vor sa traiasca ca si ramele italiene, luati aminte, ordinarilor de korupti !! Iadul va asteapta, dar pana atunci, urmatorul stop e razboiul civil, peste tot in Europa, o sa va placa la nebunie, bai cobailor triplu vaxxinati in cap cu seruri experimentale de modifcare genetica si comportamentala !! De aia tot o dau inainte cu vaxxinarea nazista fortata, ca sa nu ramana multi cu singe pur, fiindca cei cu sange alterat vor cadea in curand ca mustele pe strazi peste tot, iar elitele globaliste stiu ca asta nu mai au cum sa ascunda !! Veti ajunge cu totii ca Mussolini, cu capul in jos, pe stalp, bai tarfelor naziste din Italia Nazista !! Vergogna, bai parazitilor italieni, o sa va mancati intre voi ca aia din The Walking Dead !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger