AcasăCORONAVIRUSVești bune pentru pacienții cu Covid-19. UE a ajuns la o înțelegere!...

Vești bune pentru pacienții cu Covid-19. UE a ajuns la o înțelegere! Când vor ajunge la ei primele doze de Remdesivir

Remdesivir

Executivul Uniunii Europene a ajuns la un acord cu firma americană Gilead pentru a putea garanta stocuri de tratamente anti-Covid-19, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a semnat un contract cu Gilead pentru a obține doze de Remdesivir care ar acoperi tratamentele a 30.000 de pacienți din blocul comunitar. „Comisia a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru asigurarea dozelor de Veklury – numele de marcă pentru Remdesivir. La începutul lunii august, loturile din acest medicament Veklury vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Marii Britanii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant.

Ea a spus că acest contract are o valoare de 63 de milioane de euro (73,99 milioane de dolari) și va oferi tratament pentru 30.000 de pacienți cu simptome severe de COVID-19 „Prin urmare, acest prim lot va răspunde nevoilor imediate. În același timp, Comisia pregătește achiziții comune pentru livrări suplimentare ale acestui medicament, care vor acoperi nevoile suplimentare începând cu luna octombrie”, a spus purtătoarea de cuvânt a CE.

Ce este Remdesivir și de ce îl vrea toată lumea

Chiar dacă, cel mai probabil, puțini erau cei care au auzit de Remdesivir până în urmă cu câteva luni, medicamentul a intrat în atenția tuturor în momentul în care unele cercetări au arătat că ar putea avea un efect benefic în tratarea cazurilor severe de Covid-19. Medicamentul antiviral a revenit în atenția publică atunci când Statele Unite au anunțat că vor cumpăra aproape toate stocurile existente din acest medicament.

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Acești analogi de nucleotide seamănă cu moleculele cunoscute sub numele de nucleotide, care apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).

Înainte de izbucnirea pandemiei, Gilead nu producea în mod activ Remdesivir, dar de atunci a crescut producția și spune că încearcă să ajungă la o capacitatea de producție mai mare.

author avatar
Andreea Vlad
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger