AcasăCORONAVIRUSVeşti bune de la Moderna: vaccinul anti-COVID, 100% eficient și la copiii...

Veşti bune de la Moderna: vaccinul anti-COVID, 100% eficient și la copiii între 12 și 18 ani

modernaVeşti bune de la Moderna: vaccinul anti-COVID, 100% eficient și la copiii între 12 și 18 ani

Moderna devine al doilea producător de vaccin anti-Covid-19 care anunță rezultate uimitoare ale testelor în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Producătorul american a demonstrat că serul său poate opri transmiterea virusului la persoanele sub 18 ani.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech a primit deja aprobarea de urgență pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în Statele Unite, după ce studiile sale au demonstrat o eficacitate mai bună în cazul categoriei de vârstă 16-25 de ani.

Vaccinul Moderna, eficiență de 100%

La fel ca Pfizer, Moderna spune că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor. Într-un studiu efectuat pe 3.700 de tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, nu au existat cazuri simptomatice de Covid-19 în rândul celor care au primit două doze de vaccin.

Compania americană spune că nu au exista nici efecte secundare grave, cu doar dureri de brațe și dureri de cap, oboseală, mialgie și frisoane după a doua doză.

Suntem optimişti că ARNm-1273 este extrem de eficient în prevenirea COVID-19 la adolescenţi. Este deosebit de interesant să vezi că vaccinul Moderna anti-COVID-19 poate preveni infecţia cu Sars-CoV-2”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna.

Rezultele celor două companii sugerează să imunizarea în masă a școlarilor ar putea fi posibilă anul acesta, începând in Statele Unite.

Moderna cere autorizarea în SUA și UE

Moderna va cere la începutul lui iunie autorizarea în SUA și UE a vaccinului anti-Covid pentru copiii cu vârste între 12 și 17 ani. Șeful companiei, Stephane Bancel, a spus că imunizarea copiilor trebuie începută, deoarece până la vară, toți adulții care vor să se vaccineze vor fi deja imunizați cu cel puțin o doză.

Moderna a anunțat în 6 mai că serul său are o eficiență de 96% la categoria de vârstă 12 – 17 ani. Marți, a anunțat că eficiența vaccinului a urcat la 100%.

author avatar
Andreea Vlad