AcasăCORONAVIRUSVeşti bune de la Moderna privind doza booster. Ce eficienţă are contra...

Veşti bune de la Moderna privind doza booster. Ce eficienţă are contra Omicron

vaccin-modernaVeşti bune de la Moderna privind doza booster. Ce eficienţă are contra Omicron

Dozele booster pot întări considerabil imunitatea corpului, potrivit unui studiu care ne dă speranțe că vom putea preveni un nou val sever al COVID-19, declanșat de varianta Omicron.

Moderna a anunțat luni că a treia doză „booster” a vaccinului său anti-Covid duce la o creștere semnificativă a nivelului de anticorpi care pot opri varianta Omicron a coronavirusului.

Booster-ul de la Pfizer previne spitalizarea

Vestea vine în contextul în care această nouă variantă a SARS-CoV-2 continuă să se răspândească rapid în jurul lumii, părând a eluda cu succes protecția imunitară oferită de trecerea prin boală și de primele două doze ale vaccinurilor anti-Covid.

Primul studiu major realizat asupra variantei Omicron arată că primele două doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer previne spitalizarea în 70% din cazuri în cazul contractării ei, chiar dacă protecția față de infectare a scăzut la 33%, față de peste 90% față de tulpina originală a SARS-CoV-2.

Ce efecte secundare are doza booster

Dozele booster sunt măsuri imunologice foarte eficiente, mult peste ceea ce este necesar pentru a preveni spitalizarea și decesul”, a spus profesorul Saul Faust, liderul studiului și director al clinicii de cercetare NIHR de la Spitalul Universitar Southampton.

Efectele secundare au fost variate, însă cei mai mulți dintre oamenii care au particiapt la teste au acuzat dureri la mână, dureri de cap și oboseală. În urma studiului, nu s-a raportat nicio problemă majoră de siguranță.

author avatar
Andrei Ștefan