AcasăCORONAVIRUSVestea momentului! Măsurile de RELAXARE propuse de Ministerul Sănătății. Rafila le-a anunțat!...

Vestea momentului! Măsurile de RELAXARE propuse de Ministerul Sănătății. Rafila le-a anunțat! – VIDEO

Vestea momentului! Măsurile de RELAXARE propuse de Ministerul Sănătății. Rafila le-a anunțat! - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Cum nu sunt puțini cei care s-au întrebat, în ultima perioadă, când vor decide autoritățile să mai ridice din restricțiile impuse în lupta contra răspândirii noului coronavirus, în contextul scăderii numărului de cazuri noi, Alexandru Rafila a anunțat, în prima zi a lunii martie, ce propuneri vin în acest sens de la ministerul pe care îl conduce.

Oficialul guvernamental a declarat că a fost atins acel parametru la care se făcea referință, adică „50% din paturile de Terapie Intensivă sunt libere”, și că Ministerul Sănătății a propus Guvernului măsuri de relaxare „în perioada imediat următoare”.

„În ceea ce privește evoluția pandemiei, vă rog să remarcați scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. (…) Evoluția ratei de pozitivitate, care este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese”, a spus ministrul.

În ceea ce privește paturile la ATI ne găsim, asta este raportarea zilei de ieri, la 47,5% grad de ocupare, deci sub 50%, (…) ceea ce (…) ne-a determinat să solicităm o serie de măsuri de relaxare care cred că vor fi acceptate ca atare”, a mai declarat Rafila.

Măsurile enunțate, la nivel de propuneri, de către ministrul Sănătății

Sunt așadar, măsuri avute în vedere, la nivel de propunere, decizia urmând să fie luată, ca și până acum, la nivelul Guvernului.

Sunt doar propuneri, luați-le ca atare. Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituții publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. Creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de intervaal orar (…), pentru competițiile sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, (…) săli de sport și piscine.

De asemenea, se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane”, a spus Rafila.

Cum rămâne cu masca în aer liber

Totodată, ministrul Sănătății a făcut referire și la obligativitatea purtării măștii în aer liber.
„Masca, în mod evident, nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a mai anunțat Alexandru Rafila, de la sediul MS.

Cifrele din raportarea de luni, de la GCS

Din raportarea detaliată de luni, 28 februarie, venită de la Grupul de Comunicare Strategică rezulta că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.757 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 510 mai mult decât în ziua anterioară. 633 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

Și că în total, până la data de 28 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.733.484 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 109.878 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, iar 2.489.778 de pacienți au fost declarați vindecați.

„În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 7.283, cu 172 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 923 de persoane, cu 23 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 923 de pacienți internați la ATI, 810 sunt nevaccinați”, s-a mai anunțat în raportarea de la GCS.

892 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger