AcasăCORONAVIRUSDescoperirea oamenilor de știință despre Covid-19 care uimește lumea medicală. La așa...

Descoperirea oamenilor de știință despre Covid-19 care uimește lumea medicală. La așa ceva nu se așteptau!

Veste –bombă despre COVID-19. Descoperirea oamenilor de știință care uimește lumea medicală

Oamenii de știință din Irlanda de Nord afirmă că diareea, vărsăturile și durerile de stomac ar trebui luate în considerare, ca fiind cele trei simptome care sunt specifice bolii COVID-19. Aceste simptome sunt mai frecvente la copii dar, încă nu apar pe lista autorităților sanitare. Potrivit specialiștilor s-au dovedit că aceste simptome ar fi relativ frecvente și la adulți.

Pe de altă parte, autoritățile sanitare spun că aceste simptome sunt „prea vagi” și că sistemul medical ar fi copleșit dacă toate persoanele cu dureri de stomac ar crede că au Covid-19 și ar merge la spital.

Semne caracteristice COVID-19

Un alt semn caracteristic infectării cu noul coronavirus este tusea, care este mai fracvent la adulții care au forme grave de Covid-19, dar este mai puțin frecvent la copii.

„Constatăm că diareea și vărsăturile sunt un simptom raportat de unii copii și cred că merită luată în considerare adăugarea acesteia la lista simptomelor cunoscute”, a declarat Dr. Tom Waterfield, de la Universitatea Queen’s, din Belfast.

Dr. Waterfield și colegii săi au făcut descoperirea după ce au studiat 992 de copii, cu o vârstă medie de 10 ani, dintre care 68 aveau coronavirus.

Pentru ca simptomele să fie trecute pe lista oficială a manifestărilor caracteristice acestei boli, trebuie ca autoritățile sanitare să țină cont de numărul persoanelor cu acel simptom care vor avea de fapt boala și câți vor avea alte probleme de sănătate.

Doar 34 dintre copiii care au avut coronavirus în studiul cercetătorilor nord-irlandezi au prezentat simptome.

Privind copiii cu febră, tuse și modificări ale mirosului sau gustului – simptomele oficiale ale Covid-19 – oamenii de știință au identificat corect 76% dintre copiii cu coronavirus.

Acest procent s-a ridicat brusc la 97% după ce la simptome caracteristice COVID-ului au adăugat copii cu probleme la stomac

„Aproximativ jumătate dintre copii sunt asimptomatici”

Dr. Waterfield și colegii au scris: „Acest studiu demonstrează că aproximativ jumătate dintre copii sunt asimptomatici atunci când sunt infectați cu SARS-CoV-2 și că strategiile actuale de testare nu vor reuși să diagnosticheze majoritatea infecțiilor pediatrice”.

Simptomele legate de stomac și intestine au fost raportate la 13 dintre copii, comparativ cu 21 care aveau febră – cel mai frecvent semn.

Prin comparație, doar șase copii și-au pierdut simțul mirosului sau gustului, care este listat ca un simptom oficial de Covid-19, potrivit stirileprotv.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
698 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger