AcasăCORONAVIRUSVerdictul medicilor: Valul patru nu mai vine!

Verdictul medicilor: Valul patru nu mai vine!

Dr. Oana Secară: ”Vom avea doar cazuri izolate în sezonul rece”

Rata extrem de scăzută a infectărilor în România dovedește că populația și-a dezvoltat deja un răspuns imun complex, susțin medicii. Aceștia arată că, în condițiile în care virusul va circula în următoarele luni ale sezonului cald, un val patru nu va exista și că, cel mai probabil, vor fi doar manifestări endemice, cu cazuri izolate, atunci când vremea se va răci.

Medicii susțin că România nu va avea un al patrulea val al pandemiei, în condițiile în care procentul de populație care a trecut prin boală și care va mai trece în iulie, august și septembrie va fi foarte mare. Cu toate acestea, cazurile de Covid vor apărea în sezonul rece, dar doar ca manifestări endemice, potrivit medicilor. ”Chiar dacă noi ne-am dezvoltat un răspuns imun complex putem avea manifestări endemice în sezoanele reci, cu alte variante sau aceleași, pentru că organismului îi scade puțin rezistența. Dar noi avem totuși o bază de răspuns imun și vom avea niște manifestări ca de răceală la o parte din populația mai vulnerabilă. Însă și în cazul gripei avem același lucru. Oricum, rata scăzută de infectare din România arată că avem deja un răspuns imun în marea masă a populației și oamenii continuă și vor continua să intre în contact unii cu ceilalți, favorizând răspândirea virusului în sezonul cald, când sistemul imunitar răspunde foarte bine. Asta înseamnă că nu vom avea un val patru. Va fi, în sezonul rece, doar o manifestare endemică, adică izbucniri izolate, limitate ale infectărilor, exact ca și la gripă”, ne spune dr. Oana Mihaela Secară. Ceea ce se întâmplă în celelalte țări, unde numărul de cazuri crește din nou, la noi s-a întâmplat deja, arată medicii. Aceștia susțin că transmiterea nu poate fi eradicată și că problema este cu ce viteză merge. ”La noi a mers cu o viteză mare pentru că oamenii într-adevăr sunt de altă factură și au avut o altă abrodare. Adică oamenii au înțeles că nu se poate trăi așa și au abordat un pic mai relaxat problema. Și atunci ceea ce s-a întâmplat la noi cu o viteză mai mare se întâmplă la ei cu o viteză mai mică. Acum noi vedem prelungiri. S-au mai ascuns puțin nu s-a întâmplat nimic, au ieșit, iar s-a întâmplat și tot așa”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară.

Restricțiile nu au avut efectul scontat

Explicația ratelor de infectare diferite în celelalte țări este numărul mic de persoane care au un răspuns imun complet dezvoltat prin boala naturală. ”În Israel avem un procent mai mic de persoane care au dezvoltat un răspuns imun complet și un procent foarte mare al celor care au dezvoltat anticorpi anti-proteină spike. Și iată că procentul mare de vaccinați nu i-a ajutat, i-ar fi ajutat un procent mai mare de persoane care au trecut prin boală. Același lucru este valabil și pentru Franța, și pentru Olanda sau alte state. Sunt populații care s-au protejat foarte mult, adică s-au ferit foarte mult de contacte, au fost în cercuri foarte restrânse, au avut lockdown-uri destul de severe, cum este și cazul Franței, unde oamenii nu mai aveau voie să iasă din case după ora 18, nu se întâlneau decât cu familia, lucrau foarte mult de acasă. Prin acest fenomen nu au făcut decât să amâne creșterea numărului de cazuri”, ne-a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

92%, cazuri ușoare și asimptomatice

85% sau chiar 92% dintre cazurile Covid sunt forme foarte ușoare sau asimptomatice, tocmai de aceea există un procent foarte mare, necunoscut autorităților, de oameni care au trecut prin boală, arată medicii. ”Prin noiembrie, decembrie sau chiar și după vaccinare vorbeam cu pacienți care veneau din mediul rural și care îmi spuneau că jumătate din sat a avut sau are Covid și nimeni nu știa de ei. Și când lucrul acesta s-a întâmplat în mod repetat tragi concluzia că nu este un fenomen singular, ci că asta s-a întâmplat la nivelul întregii țări. Populația generală are o anumită perspicacitate care nu are legătură cu trainingul în domeniu. Sunt oameni care au o inteligență de supraviețuire după părerea mea lăudabilă și înțeleg, intuitiv, niște lucruri, au o gândire sănătoasă, ancorată în realitate. Când acești oameni s-au lămurit despre ce este vorba este clar că nici cazurile de Covid nu au mai ieșit la iveală, și mă refer la formele ușoare, foarte ușoare și asimptomatice”, a mai afirmat dr.Oana Miheala Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
39.096 afisari

23 COMENTARII

  1. Sa ne ajute Dumnezeu sa fie asa !!? Dna dr., vorbiti serios dna ? Iar avem noi mot si ailalti nu ? Seamana a povestire de adormit copilul ! Uite unde era inteligenta nativa, la noi la Caracal ! Vai de mama noastra, auzi, am pacalit virusul !

  2. Ioane, las-o balta. Doamnă doctor este medic nu politruc sau curvă de om ca tătaru, gheorghiță,, mahler sau toti ceilalti care sunt încurajați sa aiba un punct de vedere. Doctori buni dar escroci pe cale să -și construiască cariera politica cu orice pret.

    • Aveti dreptate! Sunt medici adevarati ! Am si eu unul la Ploiesti cu aceeasi opinie! Ne bucuram pentru ei, ca sunt oameni carora le pasa de vietile pacientilor, sí nu s-au vandut sistemului! Ne-a interzis ferm sa ne vaccinam, tocmai pentru omul are 50 de ani experienta ca medic specialist interne. In opinia domniei sale, acesta nu este un vaccin. Este „o apa de colonie infecta ” !

  3. Bai, indiferent ce val vine sau nu vine la toamna, nu poti sa ai incredere deloc in kurvele de trepadusi de la Bukale, in frunte cu Matu, care mint non-stop !! Totul e un imens exercitiu de poligon in aer liber, bai, voi a-ti vazut cum s-au aliniat idiotii aia utili de francezi la stantat, adica sa le bage vaxinul minune otrava in vene, zici sa erau evreii pe care nazistii puneau Steaua Galbena, de fapt vaxinul asta si e, noua Stea Galbena a ratatilor astia dusi cu capul pe Senna in jos !! 🙂 Vine razboiul, bai desteptilor, ce a fost pana acuma fost asa numai de pregatire, peste tot e o cenzura mai ceva decat ce a fost pe vremea Cizmarului, asa ca pregatiti-va de venirea Anti-Christului, in curand o sa il anunte ordinarul ala dosist globalist de Macaroni !! Covid Macht Frei 🙂

    • Cata dreptate ai Gica in privinta Frantei traiesc aici…Multi stiu si vad lucrurile putin cunosc si mai e clasa aia spécial numiti fraieri docili care se culca Satanistilor la picioare din pura lasitate ,frica de sistem si prostimea umana….

  4. Cine nu a studiat un pic de biologie și nu e in domeniu poate comenta negativ la explicația pertinenta a Dnei Dr .Legile biologiei sunt aceleași de mii de ani virusurile cu potențial pandemic au același comportament de transmitere.Niciodata nu se vaccinează masiv in plina endemie deoarece exista riscul dezvoltării unor tulpini rezistente și prelungirii duratei fenomenului pandemic .Chestii simple repet pt cine nu învață biologie de la OTV .

  5. Sunt total de acord cu doamnă doctor. Avem celulele cu memoria helper T ,cei care am trecut prin boală. Imunitatea noastră a rămas pe viață. La un nou contact cu virusul, organismul e pregătit de război mult mai bine. Așa că…. Hai sictir cu „vaccinul”

  6. Este elementar ca nu se fac vaccinări in timpul pandemiei!Si iată sfintul dolar a impus,tocmai de acesta nu trebuie sa ne amăgim!!!Din păcate vine iar ei vin cu al treilea !!!!

  7. Doamne, nu îți mai poți exprima părerea, că se și găsesc alții să-ți răspundă josnic. Dl.Ion și-a spus părerea, chiar nu vă mai puteți controla? Trebuie să răspundeți folosind cuvinte jignitoare ? Dacă nu ar exista opoziție, nu am exista !

  8. Dl.Ion și-a spus părerea, chiar nu vă mai puteți controla? Trebuie să răspundeți folosind cuvinte jignitoare ? Dacă nu ar exista opoziție, nu am exista !

  9. Ion este unul din cei care n-ar trebui să fie lăsați să voteze,iar să-și spună părerea nici atât,că săracul ……

  10. deci sabotati firme ca Phizersau Moderna care se chinuie sa ne ofere 120 milioane de doze de vaccin si voi nu si nu…Afacere garantata inca cel putin 3 ani,Prostii oricum platesc caci guvernele au grija sa nu suferim de lipsa vaccinelor chiar daca nu va mai exista virusul…preventiv e bine sa l avem

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger