AcasăCORONAVIRUSVasile Bănescu, de la Patriarhia Română, infectat cu Covid-19. Ce mesaj le-a...

Vasile Bănescu, de la Patriarhia Română, infectat cu Covid-19. Ce mesaj le-a transmis credincioşilor

vasile_banescu Vasile Bănescu, de la Patriarhia Română, infectat cu Covid-19. Ce mesaj le-a transmis credincioşilor

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte uşoară a bolii.

Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel.

M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat. Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu„, a precizat Vasile Bănescu.

Biserica Ortodoxă Română susţine campania de vaccinare

Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor.

În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă„, a declarat Vasile Bănescu.

Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest mod, teama şi ezitarea vor fi învinse de încredere şi speranţă – este mesajul BOR – Patriarhia Română.

author avatar
Andrei Ștefan
157 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule Banescu, propuneti vaccinarea cu un vaccin fie el, acel vaccin, fabricat din orice? Va asumati acest lucru? Pun doar o intrebare. Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze. Oare acest vaccin ne da zile sau doar Dumnezeu? Pacat ca Biserica se amesteca in asa ceva cand sunt atatea alte lucruri de facut. Oare ce urmeaza dupa acest indemn? Cat mai trebuie sa se umileasca Biserica si de ce?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger