AcasăCORONAVIRUSVarianta Omicron anunță, de fapt, sfârșitul pandemiei

Varianta Omicron anunță, de fapt, sfârșitul pandemiei

Mutațiile Covid au anemizat virusul

Panica produsă la nivel mondial de apariția variantei Omicron a Covidului nu are niciun fel de justificare și o recunosc chiar autoritățile medicale. Interesant este că noua variantă, care ar avea un înalt grad de contagiozitate, este foarte anemică, fapt care anunță transformarea noului coronavirus într-o răceală banală.

Anunțul medicilor din Africa de Sud despre apariția unei variante supercontagioase, dar extrem de blândă a virusului Covid i-a cam luat prin surprindere pe experții virusologi din spatele guvernelor. Chiar dacă se pune accent pe faptul că ar avea 50 de mutații, noua variantă are o calitate stupefiantă: este aproape inofensivă. Ceea ce înseamnă, chiar și pentru neavizați, că noul coronavirus se pregătește să devină un banal virus al răcelii, intrând în rândul coronavirusurilor obișnuite.

Lamentările mondiale pe tema ineficienței vaccinurilor actuale față de varianta Omicron sunt, fără îndoială, justificate, pentru că, dacă devine predominantă, vaccinarea nu va mai avea niciun sens. Tocmai de aceea și Raed Arafat s-a grăbit să spună că mai este mult timp până când Omicron va intra în circulație pe scară largă și că trebuie să ne vaccinăm în continuare. Păi și atunci cum rămâne cu ultracontagiozitatea noii variante, pe care tot experții spun că nimeni și nimic nu o va putea opri? Așa cum cercetătorii japonezi au descoperit că varianta Delta a acumulat atât de multe mutații încât a ajuns să se autodistrugă, la fel și varianta Omicron a suferit mutații incompatibile cu agresivitatea, punând astfel capăt pandemiei.

Se tratează la domiciliu

Dr. Cristian Socolov, doctor în științe medicale, ne spune că varianta Omicron se tratează foarte ușor prin metode clasice, la domiciliu, cu rezultate excelente. ”Pare mult mai slabă această variantă și răspunde la tratament clasic, specific pentru boli virale respiratorii de sezon, deci nu este nevoie nici de vaccin și nici de panică”, susține dr. Cristian Socolov. Potrivit prof.univ. Simona Ruță, șefa disciplinei de Virusologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, există un răspuns imun celular care este activ și este puțin afectat de toate mutațiile care sunt prezente în variante.

”Deocamdată, cazurile care au fost identificate sunt, în mare parte, cu simptomatologie blândă, și cazurile la persoane nevaccinate, și cazurile la persoane vaccinate. Multe dintre acestea din urmă au fost asimptomatice. Ce este frapant la această variantă Omicron este divergența față de celelalte tulpini pe care le-am văzut până acum. Este o variantă care a făcut un salt genomic extraordinar de mare și așa ceva nu se poate întâmpla dintr-odată”, a declarat prof.univ. Simona Ruță.

Nu dă forme severe

Potrivit Ioanei Stăncel, expert în politici de sănătate publică, nu există motive de panică reală în fața variantei Omicron, deoarece studiile  arată că nu dă forme mai severe.

”Nu trebuie să intrăm în panică pentru că şi această nouă tulpină dă manifestări clinice comune cu cele care au fost ale tulpinilor anterioare, că tratamentul etiologic care acum este disponibil, cel cu anticorpi monoclonali, cu blocanţii de receptori de interleukină 6 sunt eficienţi pentru acest tip de tulpină, iar celelalte manifestări clinice sunt la fel ca şi la tulpina originală sau tulpinile mutante anterioare, raspund la tratamentele simptomatice sau cele complementare”, a precizat Ioana Stăncel. Totodată, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că, în cazul virozelor, cu cât crește transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde să scadă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
39.955 afisari

11 COMENTARII

  1. Ciudat cum toți iluștrii specialiști citați habar n-au de niciun aspect concret despre Omicron. Pentru că pur și simplu nu sunt încă cunoscute. Se vinde blana ursului din pădure.

  2. MAI MARCULE , iar esti lautareasa ?,de cand esti tu si BABA VANGA ?, CHIAR VOI NU AVETI NICI UN DRAM DE DEMNITATE ?, CHIAR NUMAI DIN AUZITE ,NUMAI DE LA RADIOSANT
    PRELUATI ORCE MIZERIE ,ORCE DEZINFORMARE SI FUGA CU EA ONLINE !.

    • Sa inteleg ca esti ori angajat pharma si iti ies banii din buzunar, chiar daca ucizi cu sânge rece romanii, ori esti unu cu trei doze si o aștepți pe a patra si nu vrei sa rada vecinii de tine, ca te ai vaccinat cu doza trei degeaba?

  3. Vai, si ce va face big pharma? Va deveni little pharma? Dar banetul? Unde sunt banii de altadata?

  4. daca lumea va uita si nu va invata nimic din aceasta tragedie care a mancat inutil doi ani din viata si nu va pedepsi exemplar pe cei care au initiat si intretinut mascarada , atunci aceiasi dedulciti la bani castigati usor si putere vor repeta magaria .

  5. Ce test ati folosit sa identificati aceasta „noua varianta”? Testul PCR care pana si CDC din America a recunoscut ca nu face diferenta dintre raceala sau coronavirusuri.

    Acelasi PCR care nu este un instrument de diagnosticare ci de analiza a materialelor genetice, care pot proveni de la atat de multe surse din trupul uman.

    PCR care pana si inventatorul lui a spus ca acesta nu se foloseste la diagnosticare?

    Cum identificati voi noi tulpini? Ah, scuze, am uitat, voi sunteti magicieni, lucrati cu iluzii si mentalism mai degraba decat cu dovezi, probe stiintifice samd.

  6. Veste tristă pt cei vaccinați.ce faceți acum? Eu cred că ar fi bine sa vă injectați in continuare că abia ce sunteți obișnuiți.iesiti in stradă și urlați,,vrem vaccin”este o conspirație cum sa se termine covrigul când sunteți deja dresați.😁😁😁

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger