AcasăCORONAVIRUSVarianta medicului Țincu. Magazine esențiale/non-esențiale. MS ”să revină asupra deciziei care închide...

Varianta medicului Țincu. Magazine esențiale/non-esențiale. MS ”să revină asupra deciziei care închide toate magazinele la aceeași oră”

Magazine esențiale/non-esențiale. Ce crede medicul Țincu: MS să revină asupra deciziei care închide toate magazinele la aceeași oră (foto: antena3.ro)

Pe fondul nemulțumirilor exprimate în spațiul public față de decizia de a reduce programul magazinelor, la sfârșit de săptămână, un medic ATI de la Spitalul de Urgență Floreasca vine cu o variantă pe care o aduce în atenția oficialilor de la Ministerul condus de către Vlad Voiculescu. Totul, pentru a se evita aglomerația și cozile de la marile magazine.

Mai exact, medicul Radu Țincu face referire la stabilirea unor categorii în cazul magazinelor – esențiale și non-esențiale – și, eventual, la stabilirea unor programe diferite. În acest context, doctorul de la Floreasca a adus în discuție situația altor state care au luat astfel de decizii, în lupta contra răspândirii noului coronavirus.

Am mai discutat acest aspect. Cred că trebuia să se realizeze o împărțire a magazinelor în magazine esențiale și non-esențiale. În țările în care într-adevăr magazinele au fost închise mai devreme pentru a limita transmiterea virusului, au fost închise acelea non-esențiale, însă magazinele esențiale au fost menținute la program normal pentru ca populația să aibă acces pentru cumpărăturile esențiale și să nu apară astfel aglomerări.

Am mai spus și repet acest lucru, cred că Ministerul Sănătății trebuie să ia în calcul stabilirea aceasta, a magazinelor esențiale și non-esențiale, și să revină asupra deciziei care închide toate magazinele la aceeași oră”, a punctat Țincu, luni, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV.

Când se închid magazinele la ora 18:00

Precizările medicului vin în contextul în care, în Capitală s-au aplicat deja măsurile dispuse la finele lunii trecute, prin Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 19 din 27 martie 2021.

Astfel, pe durata în care e valabilă această hotărâre, vinerea, sâmbăta și duminica magazinele se închid la ora 18.00. De asemenea, deplasarea în afara locuinței este restricționată după ora 20.00, cu excepția unor situații cum ar fi deplasarea în interes profesional sau pentru asistență medicală – ce nu poate fi amânată sau realizată de la distanță – cazuri în care se va folosi adeverința de la angajator sau o declarație pe propria răspundere. Excepțiile sunt prevăzute în actul atașat în cele ce urmează:

Hotararea-CMBSU-nr.-19-din-27-martie-2021-1
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger