AcasăCORONAVIRUSVarianta luată în calcul, în locul carantinei, pentru cei care se întorc...

Varianta luată în calcul, în locul carantinei, pentru cei care se întorc din străinătate. Anunțul premierului Orban – VIDEO

Varianta luată în calcul, în locul carantinei, pentru cei care se întorc din străinătate. Anunțul premierului Orban

Premierul a anunțat, luni, că se ia în calcul varianta înlocuirii carantinării timp de 14 zile a persoanelor care vin din străinătate – din zonele considerate de risc – cu prezentarea unui teste COVID cu rezultat negativ.

Precizările lui Ludovic Orban au venit ca răspuns la o întrebare prin care s-a dorit să se afle dacă autoritățile se gândesc cumva să impună noi restricții străinilor care vin în țară, dar și românilor, dat fiind faptul că situația generată de noul coronavirus a luat din nou amploare în unele state.

”Facem o analiză pe fiecare ţară şi vom decide în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Sunt restricţiile obişnuite. Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru diferitele situaţii de răspândire a virusului. Săptămâna asta vom analiza practic evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a explicat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a subliniat, totodată, că în privința măsurilor interne ”sunt cele care sunt în vigoare”. ”Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o ușoară creștere, nu este o creștere care să ne îngrijoreze. Sigur, trebuie în continuare să fim vigilenți, să respectăm măsurile de protecție sanitară, astfel încât să limităm răspândirea virusului”, a mai menționat Ludovic Orban.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, respectiv a celor din Zona Galbena, unde se aplică măsura carantinei la domiciliu/locația declarata pentru 14 zile, este disponibilă AICI.

141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Baietii astia din Guvern, n-au nici o treaba in afara de alegeri, taie pamblici la caini toata ziua

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger