AcasăCORONAVIRUSVarianta Delta, risc serios pentru copii. Spitalele pediatrice din SUA, pline de...

Varianta Delta, risc serios pentru copii. Spitalele pediatrice din SUA, pline de pacienți cu Covid-19

covid-19Varianta Delta, risc serios pentru copii. Spitalele pediatrice din SUA, pline de pacienți cu Covid-19

Varianta Delta ar afecta copiii mai mult decât celelalte variante de coronavirus, spun medicii din secțiile ATI. Numărul copiilor spitalizaţi cu COVID-19, în Statele Unite ale Americii, se dublează săptămânal, arată o analiză New York Times.

Tulpina Delta nu numai că infectează copiii cu o frecvență mult mai mare decât alte variante ale coronavirusului, însă cei mai mici au acum și șanse mari să facă forme mai grave ale bolii.

Conform analizei, la începutul lunii august 2021, numărul spitalizărilor copiilor a atins vârful din ianuarie 2021 – 217 spitalizări pediatrice. New York Times arată că în perioada 22 iulie – 29 iulie, SUA a avut aproximativ 72.000 de cazuri de coronavirus în rândul copiilor, adică de două ori mai mult decât în săptămâna precedentă. În săptămâna 31 iulie – 6 august, au fost spitalizați, în medie pe zi, 216 copii infectați cu SARS-CoV-2.

A crescut severitatea bolii la copii

Cazurile noi de infectare la copii nu numai că sunt din ce în ce mai multe, dar severitatea bolii a crescut și ea semnificativ. Spitalele pediatrice din SUA încep să se umple cu rapiditate de pacienți cu coronavirus, în contextul începerii școlii și în mijlocul unui nou val puternic alimentat de circulația variantei Delta.

Până la finalul acestei săptămâni, spitalele de copii din statul american Tennessee vor ajunge la capacitate maximă, conform unei proiecții a guvernului local. De asemenea, 94 de copii au fost internați la Spitalul Wolfson pentru copii din Florida în luna iulie, un număr de patru ori mai mare față de luna iunie, conform USA Today.

Un studiu realizat de specialiștii de la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim arată că la patru luni de la vindecare copiii au un nivel mai scăzut de anticorpi. Această descoperire poate indica faptul că cei mici au un răspuns imun pe termen lung mai slab la COVID-19. Studiul ar putea ave implicații semnificative pentru înțelegerea imunității colective.

author avatar
Andreea Vlad