AcasăCORONAVIRUSVarianta Delta îi unește pe adepții telemuncii

Varianta Delta îi unește pe adepții telemuncii

Și asta se întâmplă în cea mai puternică economie a lumii: Statele Unite. Când Romain Daubec și soția sa Monica au părăsit San Francisco în vara anului 2020 pentru a se stabili în Denver, Colorado, au crezut că munca la 2.000 de kilometri de biroul lor va dura cel mult șase luni.

Dar odată cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului, ei sunt mângâiați de ideea că acest mod de viață este acum impus „natural”.

În Statele Unite, una după alta, companiile întârzie întoarcerea angajaților lor la birou, îngrijorate de noul val de contaminare.

Dar, ca și în cazul acestui cuplu franco-american, mulți americani se pregătiseră deja pentru un al doilea an de telelucrare și nu aveau intenția de a se întoarce la birou.

În ultima săptămână, aproape 113.000 de cazuri zilnice de Covid-19 au fost înregistrate în medie în Statele Unite. Aceasta este o creștere de 24% față de media de șapte zile anterioară, a declarat  Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate publică.

Companii mari precum Facebook, Microsoft, Amazon, American Express și chiar canalului NBC, au amânat revenirea angajaților lor până în octombrie.

Salariu mai mic, taxe mai mici

Pentru Romain, 34 de ani, analist financiar pentru o filială a BNP Paribas, și Monica, angajată la Facebook, întoarcerea la birou nu mai este o opțiune.

Desigur, soția sa a pierdut 10% din salariu din cauza relocării sale, dar „acest lucru este mai mult decât compensat” de calitatea vieții, de prețul locuințelor – de două până la trei ori mai ieftin în Colorado decât în ​​California – și impozite mai mici. În plus, a scăpat de drumul de 3 ore până la birou.

Oren Klachkin, în vârstă de 35 de ani, economist la Oxford Economics, s-a hotărât cu greu  să părăsească New York. Dar în toamnă, când un nou val a lovit Statele Unite, era evident: „Aceasta este oportunitatea, care vine o dată în viață, de a trăi în altă parte, păstrându-ne slujbele”.

A avea mai mult spațiu de locuit este un atu real: împreună cu soția sa Nicole, un consultant în vârstă de 35 de ani, au împărțit un mic apartament în Manhattan.

În Boulder, nu departe de Denver, ei au acum „casa lor” și fiecare cameră pentru a lucra.

„Îmi iubesc noua mea viață aici”, spune economistul. „Îmi place să lucrez în timp ce am acces la activități în aer liber”.

Telemunca din Colorado i-a permis să-și echilibreze mai bine viața profesională și cea personală, estimează el, în timp ce anterior a „pierdut” cel puțin 1,5 ore în metrou în fiecare zi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger