AcasăCORONAVIRUSValul 4, doar sperietoare pentru nevaccinați

Valul 4, doar sperietoare pentru nevaccinați

Amenințarea zilei: valul 4, ăla care nu va fi chiar devastator

Deocamdată stăm bine, dar în perioada următoare vom sta foarte prost, ne tot comunică autoritățile. Însă cifrele spun altceva. În august 2020 aveam de 3 ori mai multe cazuri și de 10 ori mai multe decese, cu toare restricțiile impuse atunci. Ce înseamnă acest lucru? Că valul 4 va fi chiar mai firav decât primul val, deci aproape nesemnificativ.

Am obosit. Cu toții am obosit, și nu din cauza pandemiei, care nu dă niciun semn de sfârșit, ci din cauza prostiilor debitate, amenințărilor, atacurilor la adresa libertății umane și a neputinței de a schimba lucrurile. Ni se tot spune că România stă bine doar dintr-o pură întâmplare, țara fiind în întârziere de câteva săptămâni față de celelalte, din jur. Care celelalte? Bulgaria stă binișor, Ungaria stă bine de tot, Serbia, binișor și ea, Ucraina, destul de bine, iar Republica Moldova, foarte bine. În care jur să ne mai uităm? Toate statele din fostul bloc comunist aproape au scăpat de Covid, deși au avut resurse financiare firave, comparativ cu țările occidentale. Iar țările occidentale înregistrează ceva creșteri ale cazurilor, dar nu și ale deceselor, acum în funcție și de cât de mare este procentul vaccinării. Și atunci unde este nenorocirea? Unde este cataclismul? De ce drepturile și libertățile sunt condiționate de acest absurd pașaport verde, care te face să înțelegi cum s-au simțit evreii în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial? Când a apărut vaccinul pe piață, lumea a răsuflat ușurată, pentru că promisiunea a fost că acesta va opri pandemia. Și nu a oprit-o, crescând frustrarea fiecăruia dintre noi. Și nici nu o va opri. Pentru că ea, pandemia, nu vrea să fie oprită. Deși lucrurile sunt foarte simple: Covid-ul va mai fi o problemă până când toată lumea se va întâlni cu el. Și abia atunci, prin imunizare naturală, cei care dirijează pandemia nu vor mai avea încotro și o vor declara moartă. Când se va întâmpla acest lucru? Nu foarte curând, pentru că restricțiile și restrângerea drepturilor la libera circulației vor întârzia foarte mult acest moment.

Unde ne aflăm?

De fiecare dată am senzația că în vocea autorităților, atunci când ne spun că situația de moment a României este bună, se percepe o enervare și o nemulțumire. Pentru că, atâta timp cât nu avem cazuri multe, nimeni nu se va vaccina, în afara celor care vor să-și petreacă vacanțele în străinătate și a adolescenților care țin neapărat să meargă în cluburi și în discoteci. Chiar și cu o ușoară creștere a cazurilor, față de lunile iunie și iulie, numărul testelor pozitive, al deceselor, al internaților și al celor de la ATI este net inferior celui din aceeași lună a anului trecut. În 13 august 2020 aveam 1.454 de cazuri noi Covid, 53 de decese, 7.437 internați, din care 478 la ATI. În 13 august 2021 am avut 383 de cazuri noi, 3 decese, 786 internați, din care 102 la ATI. Mergând mai departe, ni se tot repetă că la sfârșitul lui septembrie vom ajunge la peste 1.500 de cazuri. Urmărind raportările din septembrie anul trecut, când ne aflam încă în valul 2, vedem că în 25 septembrie aveam 1.629 de cazuri, 42 decese, 7.245 internați, din care 508 la ATI, iar în 30 septembrie 2020, 2.158 cazuri, 33 decese, 7.496 internați, din care 550 la ATI. Și vorbim de o lună a anului trecut în care deja începuseră cursurile în școli. Deci câte cazuri am mai putea avea în valul 4, luând în considerare și imunitatea naturală prezentă la un număr extrem de mare de oameni? Iar în acest ritm, cu toată contagiozitatea variantei Delta, nici în octombrie nu cred că vom ajunge la 1.500 de cazuri, dacă tot este să luăm exemplul autorităților și să devenim și noi niște mici nostradamuși.

Soluții există

Sigur, nu se poate nega că există oameni, bolnavi și vârstnici, care pot dezvolta forme severe ale infecției cu noul coronavirus. Pentru aceștia însă sistemul medical ar trebui să facă mai mult decât ceea ce face acum. De exemplu, să renunțe la Redemsivirul scandalos de scump și scandalos de ineficient și să trateze pacienții cu anticorpi monoclonali, așa cum se întâmplă acum în mai toate spitalele Europei. Și chiar, în afară de Institutul Matei Balș, mai este vreo unitate sanitară din România care are pe stoc acest tratament?

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.476 afisari

8 COMENTARII

  1. Popoarele mari, cu cetățeni responsabili și solidari, dau guvernanților provaccinisti replica cuvenita. Numai la noi se inchesuie la vaccinare pentru mici și bere în Piață Obor iar acum la bonuri valorice pentru ULTIMA masa. În rest nu mai e nimic de comentat. Cine a vrut sa înțeleagă cum stau lucrurile cu vaccinul a avut destul timp. Cine nu tot prost moare.

  2. ” În august 2020 aveam de 3 ori mai multe cazuri și de 10 ori mai multe decese ” – aveai pe dracu sa te pieptene, si atunci. Teste PCR care nu au nici o treaba cu diagnosticarea, cazuri si decese ” de covid ” scoase din pix si vânturate propagandisticsipsihotic, 24 de ore din 24, de sclaveții din politică şi presă.

  3. Ce nu s-a înțeles nici acum? Covidul este mană cerească pentru negustorii de vaccinuri și cei ce le fac jocurile, adică medicii, Toată tevatura de până acum nu a fost decât folosirea pe post de cobai a oamenilor de pe întreaga planetă, precum și aducerea la ascultare și supunere la dorința globaliștilor. Ce vaccin din lumea asta a mai fost produs în 2-3 luni și introdus în circuitul sanitar?

  4. Cnform DEX, vaccin inseamna un produs care se administreaza pentru imunizare… ori, vacsinul lui Gheorghita (ce ne asteapta la portita …vaccinarii) nu face acest lucru. Personajul vacsinat a la GHE. se imbolnaveste, dar zice el , mai „losom” ca sa inteleaga toti romanii. Pai, daca tot te imbolnavesti (nu stiam ca boala e pe gradatii) atunci nu se mai cheama vaccin, ci leac oarecare, cum vrei sa-i zici. Eu cred ca cei care le-au bagat milioanele de doze in depozit, fac cam mare zarva, ca banii s-au dat unora si trebuie achitate obligatiile, asa ca ” hai cu totii la vot…aaaaa scuzati la vaccin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger