AcasăCORONAVIRUSValeriu Gheorghiță, omul care se va ocupa de vaccinarea românilor, anunţă când...

Valeriu Gheorghiță, omul care se va ocupa de vaccinarea românilor, anunţă când ajunge antidotul în ţara noastră

Valeriu GheorghițăValeriu Gheorghiță, omul care se va ocupa de vaccinarea românilor, anunţă când ajunge antidotul în ţara noastră

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, a anunţat când va ajunge vaccinul anti-COVID în ţara noastră.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID sunt așteptate în România între Crăciun și Revelion.

Gheorghiţă a spus că, în cazul în care autorizarea de punere pe piață va fi eliberată pe 23 decembrie, probabil că între Crăciun și Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România. Imediat apoi, poate începe campania de vaccinare a populaţiei.

Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi„, a spus Valeriu Gheorghiță la postul Digi24.

Acest lucru e va întâmpla imediat după livrare, chiar între Crăciun și anul nou, la o zi-două după ce vaccinurile ajung în țară, adaugă el.

Câte doze vor ajunge în ţara noastră?

Avem o estimare legată de compania Pfizer. Din momentul în care va primi autorizarea vorbim de o tranșă inițială de până în 10.000 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă aproape 5.000 de persoane care pot fi vaccinate, dar aceasta este o tranșă simbolică care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze.

Practic, pentru ianuarie ar trebui să primim circa 600.000 de doze, care ajung pentru 300.000 de persoane, ulterior această cantitate crește de la o lună la alta„, a mai afirmat preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță.

Marţi, au fost raportate 6.171 de noi cazuri

6.171 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România în ultimele 24 de ore, din 25.185 de teste procesate. La terapie intensivă sunt 1.255 pacienți.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au decedat 204 pacienți infectați cu COVID-19, conform celui mai recent bilanț.

author avatar
Andrei Ștefan
236 afisari

2 COMENTARII

  1. Nun? se justifica vaccinarea pt un „virus” care nici macar nu a fost izolat care are o rata de mortalitate de 0.05%.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger