AcasăCORONAVIRUSValeriu Gheorghiţă a spus care va fi diferenţa între centrele de vaccinare...

Valeriu Gheorghiţă a spus care va fi diferenţa între centrele de vaccinare ale MAI şi cele ale MApN-ului

valeriu-gheorghita vaccinValeriu Gheorghiţă a spus care va fi diferenţa între centrele de vaccinare ale MAI şi cele ale MApN-ului

Valeriu Gheorghiţă a spus că centrele special deschise pentru angajaţii MApN şi MAI au figurat în platforma de vaccinare, fără a fi fost însă fost puse la dispoziţia tuturor celor din etapa a doua, el susţinând că centrele speciale pentru angajaţii celor două ministere au fost deschise „pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare” şi nu pentru a favoriza pe cineva.

Pentru etapa a treia, aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă la TVR.

Centrele respective se regăsesc în platformă

Aceste centre sunt introduse toate în platformă, ele se regăsesc în platformă, cu o menţiune, că ele nu sunt disponibile pentru programarea la liber.

Aceste centre înfiinţate în reţeaua MApN, s-a luat această decizie tocmai pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a crea un mecanism care să ocolească sau să fie favorizat într-un fel sau altul în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19.

La nivel naţional vorbim de aproximativ 92 de centre în reţeaua MApN şi aproximativ 39 de centre în reţeaua MAI„, a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.

Valeriu Gheorghiță: „Este corect să existe unele cu circuit închis”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat că au fost respectate normele legale privind vaccinarea și spune că, cel mai probabil, o parte din persoanele vaccinate fără a fi eligibile, au fost imunizate în situații precum cele în care rămân doze de vaccin nefolosite la finalul zilei și care se pierd dacă nu sunt utilizate. Î

În plus, medicul a precizat că este corect să existe centre de vaccinare cu circuit închis, cum sunt cele speciale, pentru a prelua din sarcina celorlalte centre.

Este corect din toate punctele de vedere să existe centre de vaccinare cu circuit închis, pentru a prelua din sarcina celorlalte centre.

Aceste centre se supun acelorași reguli. Centrele regionale de depozitare primesc solicitări de la DSP-uri, sunt eliberate în baza programărilor, iar DSP distribuie dozele către centrele MApN și MAI cât și către celelalte centre.

În momentul în care a trebuit să facem acele reprogramări provocate de întârzierea în livrarea vaccinului, vaccinarea s-a sistat în centrele speciale, cu excepția personalului care efectua misiuni externe„, a mai zis Gheorghiţă.

author avatar
Andrei Ștefan
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger