AcasăCORONAVIRUSValeriu Gheorghiță a făcut anunțul! Când începe vaccinarea profesorilor

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul! Când începe vaccinarea profesorilor

vaccinareValeriu Gheorghiță a făcut anunțul! Când începe vaccinarea profesorilor

Vaccinarea profesorilor urma să înceapă din 7 februarie dar a fost amânată din cauza lipsei de doze.

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare medicul Valeriul Gheorghiță a declarat că a avut „de ales între a amâna persoane cu boli cronice sau cu vârstă peste 65 de ani”.

Iată că acesta vine cu vești excelente pentru dascăli, în contextul în care au fost raportate numeroase cazuri de Covid-19 după redeschiderea școlilor. Gheorghiță a declarat la Antena 3 că profesorii ar putea fi vaccinați de la 1 Martie în sălile de sport din școli.

„Am discutat de mai multe ori cu dl ministru Sorin Cîmpeanu, în ianuarie, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ, dar pentru că am primit mai puțin cu 93.000 de doze, scenariul nu a mai putut fi realizat.

Noi luăm în calcul în acest moment și asta pot să vă spun în premieră, analizăm posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate prin echipe mobile, ne dorim să se vaccineze profesorii care iau contact direct cu elevii, personalul din creșe și grădinițe prin echipe mobile.

Analizăm locația care ar putea fi potrivită pentru acest demers, poate chiar la nivelul unităților de învățământ, poate în sala de sport, sau în cadrul inspectoratelor școlare. Ar fi fezabil de la 1 martie să putem pune în aplicare scenariul”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea zilele trecute că din personalul didactic, undeva la 80.000 de persoane s-au programat pentru vaccinare și doar 6.000 erau vaccinate la acel moment.

author avatar
Andreea Vlad