AcasăCORONAVIRUSValeriu Gheorghiță a avertizat că, în toamnă, ne aşteaptă ce e mai...

Valeriu Gheorghiță a avertizat că, în toamnă, ne aşteaptă ce e mai rău! Ce este varianta Delta a Covid-ului şi pe cine atacă

valeriu gheorghitaValeriu Gheorghiță a avertizat că, în toamnă, ne aşteaptă ce e mai rău! Ce este varianta Delta a Covid-ului şi pe cine atacă

Dr. Valeriu Gheorghiță trage semnalul de alarmă. Conform lui, România s-ar putea confrunta cu un nou val al pandemiei COVID, iar varianta Delta, mai contagioasă, ar putea deveni dominantă și la noi în țară. În aceste condiții, este important ca echipele mobile de vaccinare să ajungă cât mai repede în toate localitățile din țară.

Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte.

Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă și din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare al tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze”, a spus Gheorghiță.

Varianta Delta, cu 50% mai contagioasă

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus că această variantă e cu 50% mai contagioasă decât virusul inițial. „Studiile arată ca o persoană infectată îmbolnăvește 5 oameni, nu 2,3 ca tulpina inițială din Wuhan”, a explicat el.

Medicul a mai spus că vaccinurile sunt eficiente și împotriva acestei variante, dacă avem schema completă de vaccinare.

Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanții autorităților locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele, atât de la nivelul județului, cât și de la nivel local”, a mai spus Gheorghiță.

Simptomele variantei Delta

Durerea de cap, usturimea în gât și curgerea nasului sunt acum cele mai frecvente simptome pe care le au persoanele cu Covid-19 din Marea Britanie, spun cercetătorii.

Infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puțin în cazul persoanelor mai tinere. Dar, cu toate că nu se simt foarte rău, ar putea fi contagioși și să-i pună pe alții în pericol.

În mod similar, studiul realizat de Imperial College London pe mai mult de un milion de oameni din Anglia – când varianta Alpha sau cea britanică erau dominante – a descoperit o gamă largă de simptome legate de Covid.

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare erau printre cele mai frecvente, alături de simptomele clasice.

author avatar
Andrei Ștefan
765 afisari

13 COMENTARII

  1. O alta forma de gripa.
    Cum a calculat ca viitorul virus( care nu exista acum dar il cunoaste bine Gheorghita) poate infecta 5 oameni , fata de 2.5 de acum ?Scuipa mai mult infectatul ? Scuipa mai la distanta cu mai multi stropi ?

  2. sa te fut in gura de dement cu valul 4 al tau ! hai sictirrrrrrrrrrrrrrrrrrr javraaaaaaaaaaaaa!

  3. @ Dacă vaccinarea stimulează recțiile de răspuns ale organismului concentrându-le pe virusul căreia îi este destinată, slăbind totuși imunitatea organismului pe alte zone mai sensibile, la persoanelor vaccinate, ? Deci de exemplu, dacă un vaccinat anticovid nu are probleme cu virusul COVID însă ar putea face vreo toxinfecție alimentară cu sau fără diaree, vindecarea la toxinfecția alimentară, la diaree se va face ca și când persoana nu ar fi vaccinată anticovid sau mai greoi, imunitatea organismului fiind orientată și specializată prin vaccin pentru virusul pentru care s-a făcut vaccinul , ?
    Deci, dacă imunitatea la COVID funcționează și la toxinfecții alimentare, la diaree , la gripă, în aceeași parametrii ca la COVID și dacă nu influențează funcționarea organismului în parametri normali , deci dacă nu influențează reacțiile de apărare ale organismului la alți viruși, bacterii, paraziți, imunitatea organismului fiind mobilizată pentru combaterea COVID, ? Considerați deci că ar fi necesare și analize pentru a stabili și sensibilitățile organismelor celor vaccinați pentru a stabili și pe ce zone ar trebui crescută imunitatea, ?

  4. Valerică, mămicule, nu mai bine bagi tu puțin botul sa ciufulesti barzoiul?! Altul care mănâncă rahat cu găleata.

  5. Bai pensatule, vezi ca te prinde pe tine in toamna sau la iarna virusul chinezesc, varianta hindusa, adusa de stramosii tai bronzati din nastere, asa ca nu mai deschide asa de mult gura aia a ta spurkata, ca o sa ramai fara rahat destul ventilat, si atunci ce o sa mai maninci ? 🙂 Bai Gheorghita, bai tarane, vezi ca te apropii tot mai tare de intalnirea ta personala cu istoria, sa nu iti iei un cap in gura de la ea, ca prea esti asa nonsalant tot timpul, nu e bine, omule, sa fii tot timpul asa de prost si de idiot util, ca pana si la turma ta de 4 milioane de cobai vaxinati in cap o sa le vina idei, altele decat cele debitate de tine, si o sa iti puna astia pielea pe bat, bai colonelul lui peste prajiti, vezi ca ti se apropie pensionarea fortata !! 🙂

  6. & Dacă intervenția vaccinurilor, deci a omului, în sistemul imunitar poate fi asemuită intervenției omului în natură, numai circulă căprioara, iepurașul, ursulețul, păsările, mai rămân și grămezi de gunoaie, fier vechi, ruine, etc. ?

  7. Ce matematica stie papusica asta…50% inseamna dupa cum zice papusica: „Studiile arată ca o persoană infectată îmbolnăvește 5 oameni, nu 2,3 ca tulpina inițială din Wuhan”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger