AcasăCORONAVIRUSVaccinul românesc este gata. Cercetătorii au avut dreptate

Vaccinul românesc este gata. Cercetătorii au avut dreptate

Vaccinul românesc se preconizează a fi un mare succes

Deși au fost împiedicați cu toate forțele și pe toate planurile de autoritățile statului român, cercetătorii de la Institutul Oncogen Timișoara au reușit să finalizeze cele mai importante cercetări pentru vaccinul anti-Covid. Rezultatele au arătat că vaccinul stimulează imunitatea celulară, reușind, astfel, să asigure protecție maximă și de durată în fața SARS-Cov-2.

După doi ani de hărțuiri, batjocură și refuz din partea Guvernului de a finanța cel mai important proiect de cercetare românesc din pandemie, cercetătorii de la Institutul Oncogen au reușit să finalizeze prima etapă a cercetării, care a demonstrat că vaccinul românesc anti-Covid produce imunitate celulară, care persistă 11 ani și protejează de toate variantele noului coronavirus. Dacă ar fi primit bani de la autorități, aceste rezultate ar fi trebuit să apară în primele luni de la declararea pandemiei, trecându-se apoi, rapid, la studiile pe oameni, care ar fi grăbit fazele II și III cumulate și, implicit, producerea vaccinului care ar fi pus capăt pandemiei.

Tenacitatea guvernelor care s-au perindat în a pune piedici dezvoltării vaccinului românesc, în timp ce se aruncau inutil miliarde de euro, a fost, cel mai probabil, impusă din afară, pentru că un vaccin cu protecție sigură și de durată ar fi distrus profiturile uriașe ale Big Farma.

”M-am simțit tot timpul nedreptățit și batjocorit. Mai mult, am fost anchetat administrativ de vreo trei ori în problema vaccinului, până când ambasadorul Angliei în României a dat din proprie inițiativă un comunicat, exasperat de persecuțiile la care suntem supuși să spună că România trebuie să fie mândră că are astfel de cercetători. Am fost anchetați la cererea fostului ministru Nelu Tătaru, iar acum suntem hărțuiți de Curtea de Conturi Timișoara, care vrea să ne trimită la Procuratură, la DNA, deși nu au găsit nimic la controale și doar au mințit. De altfel, Curtea de Conturi a României i-au și sancționat pe cei de la Timișoara, după ce au constatat exagerările și falsurile. Culmea este că au controlat doar vaccinul”, a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, într-un interviu.

Rezultate extraordinare

Grație unei finanțări acordate de Ministerul Cercetării, de 700.000 de euro, cercetătorii de la Institutul Oncogen au reușit să încheie cercetarea pe șoarecii modificați genetic, cu sistem imun de tip uman, cumpărați din SUA. Rezultatele acestei vaccinări pe șoareci umanizați, după cercetarea încheiată luna trecută, au fost extrem de bune. ”Au confirmat ceea ce noi credeam despre acest vaccin. Șoarecii cu sistem imun uman, care au primit vaccinul pe cale nazală, au dezvoltat clone de limfocite T specifice, între 10 și 120. Englezii au anunțat că vor face același lucru, dar cu plasture, pe aceeași stimulare a celulelor T”, a afirmat prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

Rezistență la schimbările virusului

Vaccinul dezvoltat de Institutul Oncogen este specific speciei umane, spre deosebire de celelalte vaccinuri, care ar putea fi testate și pe animale. Varianta de început a fost creată pe specificul imun al populației României și a Europei, însă acum este adaptat pentru întreaga populație la nivel global.

”Ne-ar fi trebuit în jur de două milioane de euro ca să ajungem să autorizăm la Agenția Europeană a Medicamentului studiile de fază I, pe oameni. Câți bani ceream noi? Cât s-a dat pe testele de salivă la copii la ultima licitație, care teste au fost, practic, aruncate? La miliardele de euro risipite în această pandemie, două milioane de euro pentru testarea unui vaccin și a unei idei românești era prea mult? Vaccinul de la Institutul Oncogen stimulează imunitatea celulară, care este mai rezistentă la schimbările virusului și este de durată”, a mai declarat prof. dr. Virgil Păunescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
72.972 afisari

68 COMENTARII

  1. la bolile care nu sint grave , cel mai bun vaccin este trecerea prin boala . isteria facuta de propaganda platita de big pharma nu s-a justificat . oricum daca iese e mai bun si mai de incredere decat ala secretizat o suta de ani de bun ce este .

  2. Ati discreditat actul medical pentru cateva zeci de ani , aveam noi razesii o banuiala , ca pentru pandemie trebuie sa ne incredintam soarta – in mainile celor carora eram nevoiti sa dam plicul cu spaga semilegala , prea etic ; dar aversiunea starnita de metoda impunerii si a propagandei , va crea un flux literar de ani de zile pe povestea wuhaniana . Saracii cercetatori romani , nu au avut yumutikte ( oua ) sa se ia de big pharma , sau de oarece deontologie in administrarea serurilor , dar acum viseaza sa le rupa usa , locatarii pofticiosi dupa alta substanta :))) . Doa , as dori sa comand 120 de milioane de doze por favor !

    • Pe zi ce trece numele de medic incepe sa fie un subiect de glume ,un fel de bula ,de itic si strul sau sa giù mai explicit :militian . Desigur suntem noi cetatenii vinovati ca’ nu intelegem.

      • Pe zi ce trece numele de medic incepe sa fie un subiect de glume ,un fel de bula ,de itic si strul sau sa fiu mai explicit :militian . Desigur suntem noi cetatenii vinovati ca’ nu intelegem.

    • „Stimate”,
      ai dorit să spui ceva, bănuiesc, după trei încercări, fără ați asuma identitatea precum cei lipsiți de curaj, ne spui că există un vaccin secretizat de o 100, de ani?! Mărturisesc că nu prostia celor scrise mă impresionează ci curajul tau de a posta!

      • Buna ziua, nu din lipsa de curaj nu m-am identificat, doar pentru ca nu conteaza cine sunt, și ca la sondaje, asta este părerea unui
        Oarecare cetățean al acestei tari!

      • Prostie e si cand nu intelege ca secretizarea e de acum incolo, nu dinainte pana acum. Dar asa e cand iti da ghes orgoliul. Mai dai cu bata in balta!

  3. Cel mai bun vaccin pentru români:
    Şunculiță cu usturoi sau ceapă şi un țoi de țuiculiță bună de prune sau o pălincuță. Asta de toamna până primăvara.

      • Domnule Profesor Păunescu, aveți nume predestinat pentru luptă și denigrare dar, trebuie să vă duceți menirea până la capăt. Sunt dispus să fiu cobaiul dvs. Doar spuneți ce trebuie să fac. Dacă e nevoie mai aduc câteva zeci sau sute după mine. Vă vom da și banii necesari, nu vă fie frică dacă faceți un lucru bun. Cei care au ucis români cu bună știință, vor plăti Intr-un final. Dumnezeu e cu noi!

  4. „Rezultatele acestei vaccinări pe șoareci umanizați….”

    Intelege cineva?
    In ce fel sunt soarecii „umanizati”?

    Lumea este aproape de final, dementa este la ordinea zilei = Noua Normalitate.

    • O alta intrebare e, cum stiu ei ca imunitatea e asigurata pe 11 ani?! Ar trebui sa treaca 11 ani ca sa ne convinga. Tare ma tem ca e un cal troian. Deci, da, ne-am pierdut increderea in medicina, asa cum se practica ea in Romania. Si, da, imunitatea cultivata natural si constient e cel mai bun vaccin

      • Aberația cu 11 ani cred ca apartine celui care a redactat stirea, la fel și șoarecii umanizati, cred ca nu a înțeles ce a auzit.

      • Parca era bun pentru 17 ani. Acum a scazut la 11 ani? Astia se incurca in propriile minciuni.

    • Șoarecii umanizati sunt cei care mănâncă cu cuțit și furculiță, se uită la Netflix și cred ca le știu pe toate. Majoritatea însă, sunt analfabeți functional, nefiind în stare să înțeleagă un text scris, decât dacă li se explică!

  5. Super tare! Mor! Deci vaccinul asta protejeaza 11 ani! Wow! De ce nu 20? Cu cate boostere protejeaza 11 ani? Da-o dracu de treaba, prea tarziu. In U. K. se va interzice curand vaccinarea si noi ne laudam ca avem vaccin. Da! Nu ma mira ca au fost atat de multi sponsori la CARITAS.

    • Mori! Vei face un servici româniei si de ce nu umanității. Reusita lor este încă un argument sa adunăm guvernele Românești din ultimii 30 de ani in fața judecătorilor. Nu e exagerat sa adaugăm la acesti incapabili, hoți, escroci si trădători si pe judecătorii care si-au dovedit integritatea programand la calendele grecesti recursul celor cărora nu le plac hotărârile Curtii Constituționale.

      • Domnule Pr.Doctor Păunescu ați făcut un lucru extraordinar! Felicitări! Bravo cercetării românești! Suntem urmași de daci și încă avem sânge în vene!

    • E un mincinos care a facut praf 700.000 de euro fara sa produca niciun rezultat. Acum e cercetat pentru furtul banilor, nu pentru ca are cineva ceva cu el. M-a pacalit si pe mine la inceput. Am crezut ca chiar este un om de treaba si inteligent. Cand colo este tot un politruc bagat pana in gat in politica si care vrea sa prosteasca statul sa-i mai dea 2.000.000 ca sa testeze un vaccin inexistent. Daca are vaccinul pus la punct de ce nu arata rezultatele pe care le-a obtinut pe el. Minte ca tocmai a terminat vaccinul de facut. Asa spunea si acum un an, asa spunea si acum 2 ani. La anu’ o sa spuna iar ca l-a terminat si vrea si mai multi bani. Pai daca l-ai terminat in 2020 si chiar te-ai vaccinat cu el, cum Doamne iarta-ma il termini iarasi in 2021 si in 2022? Asa de bun a fost vaccinul lui incat s-a imbolnavit de Covid acum vreo cateva luni.

  6. ASTA ARATA CA AM AVUT SI AVEM IN FRUNTEA TARII NUMAI TRADATORI DE TARA SI NEAM .
    CAT DE NENOROCIT SA FII SA NU-TI PRODUCI VACCINUL TAU SI SA UMFLI CONTURILE STRAINILOR DIN BANII IMPRUMUTATI „IEFTIN”,PE CARE TREBUIE SA-I PLATEASCA COPII SI NEPOTII NOSTRII ?!?

  7. Acum e acum, cum vor explica guvernanti cca 56.000 oameni morti de covid cand in tara aveau vaccinul gata preparat.Sper ca va fi cineva sa-i traga la raspundere.In Romania nu se sanctioneaza greselile conducatorilor. Asta este cauza haosului. Furi si nu ti se intampla nimic.Pana cand?

    • ai pus botu la 56000 de morti de covid ! saracii au murit de fel de fel de boli , propaganda la fraieri ca-s de covid !

      • Nu aveau niciun vaccin gata, în 2020. Au fost nevoiți sa cumpere,. Vaccinul nu se face în câteva zile. Acum e gata vaccinul, dar testarea a trebuit sa o facă pe soareci umanități, adică, cu imunitate umana, cumpărați din America, Sa ne explice cum sunt umanități soareci? Echipa care a lucrat la vaccin, nu au curaj sa se vaccineze primii.

  8. greu de crezut , fara dovezi concrete si stiintifice.
    Daca era asa, ar fi aparut multiple oferte private.
    Nu au aparut.
    Poate este asa, poate nu .
    Viitorul o va arata.
    Dar, trebuie spus ca, din presa, ultimele declaratii ale curtii de conturi au parut pertinente.
    Nu stim !
    Poate ar trebui facuta o ancheta cu pasii prezentati public ptr a elimina tot ce e incorect. Poate e bine si atunci cineva trebuie judecat ptr atac la sanatate publica prin anularea rezultatelor cercetarii, poate e rau si atunci trebuie cineva judecat ptr inselatorie. Practic, TREBUIE CLARIFICAT si inca repede!

  9. Tradatorii astia de tara, slugile ordinare ale occidentului nu ar putea fi vaccinate cu un vaccin care sa duca la exterminarea lor?

  10. @ Ce opinați că se va desființa, turneele de tenis la care nu sunt acceptați sportivi nevaccinați sau organizații precum ONU și CEDO ce au exprimat atitudini în favoarea neexcluderii sociale a celor ce nu se vaccinează, sau vor fi exclusi din viața publică lideri politici și de opinie care susțin și vor să impună dopajul în sport în interesul producătorilor de vaccinuri și ai industriilor farmaceutice, al sponsorilor,?

  11. & Vacinarea se plătește la factura de energie pentru surplusul de energie produs de proteina spike, ?

  12. Avem specialisti de clasă mondiala dar cei de sus nau ochi săi vadă .
    Felicitări pentru reușită !

  13. Eu zic asa:Doamne al puterilor,tu ai creat cerul si pàmàntul,te rugàm, intoarce roata cu totii judecàtorii pàmàntului,

  14. Ar trebuii ca acest spagar ordinar de Nelu Tătaru din cauza căruia au murit mii de oameni la ATI dar și la clinicile alea făcute entru șpagă Hyperbare. Sa dispară din lumea sănătății dacă se poate într-o mare pușcărie de siguranța maxima. Bravo vouă Timișorenilor de marca. Va susțin VICTOR

  15. Când citești o știre, te uiți și la cine o propagă… Credibilitatea autoarea – cu un palmares apreciabil de știri, demne de radio-șanț – e, în cel mai bun caz, un mare zero barat. Ar fi fost salutară și o invenție românească. Cu „șoarecii modificați genetic”, importați din SUA, fără niciun test pe oameni, sunt sceptic cu privire la veridicitatea informației. Care rămâne un vis și atât.

  16. Văd big farma cum se încrâncenează la 11 ani dar nu spune nimic de 4 luni. Măi nenorociților ați adus tara pe butuci și continuați să vă bateți joc.Va pute tara asta, plecați dracului de pe capul ei!

  17. Felicitari domnule profesor Virgil Păunescu.
    Va rugam sa luptați pană la capăt.
    V-am urmărit prezentările pe internet și ma bucur ca a-ți obținut un rezultat bun chiar dacă nu e definitiv.
    Sperăm că toți cei care impun vaccinul Big Pharma în favoarea șpăgilor primite vor plăti până la urmă și nu știu dacă se vor găsi pedepse pe măsura nenorocirilor făcute.
    Dumnezeu sa va ajute.

  18. Eu am auzit că femeile nu mai trebuie să facă cură de slăbire și slăbesc automat cât vor ele. Vindecă de varice, curăță colonul și nu-ți mai trebuie ochelari toată viața. 🤣🤣🤣🤣🤣

    • A ajuns medicina din urmă… fotbalul!!
      După ce acesta, a câștigat ultimele campionate mondiale și europene, am trecut la grupa mare, medicina!!! Că doar românul, e… dăstept nevoie mare,
      În lume pereche n-are!!
      Ei na ca am devenit și poiată!!!

  19. Ăia proștii de la Faizăr au făcut un vaccin și habar n-aveau cât ține căe proști, dar dacii din tunelurile Bucegilor au aflat iegzagt că ține 11 ani. Ăia n-au studiat la facultăți cu renume ca Bioterra, Titulescu sau Spiru Haret 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  20. … nu știu..hai să facem o ,, chetă națională””,sau cu ajutorul unor , fundații de caritate,,poate și în colaborare cu ,,clinica d_lui Becali””,pentru finanțarea mai departe ,al acestui produs românesc ,mai ales în domeniu sănătății . Sănătate maximă!

    • Este singura soluție pentru acest produs romanesc,statul român nu promovează interesele României !

  21. Solicit public Primului Ministru sa aplice legea PPP- pentru finalizarea omologării vaccinului și fabricării la Inst Cantacuzino din gradina Min Apărării pe care l-a condus!Hai că se poate și construi,nu doar dărâmă cu nătâng zel!

  22. Cei care v-au pus piedici,r trebui acum cercetați și amendați așa cum merita,deoarece au murit prea multi oameni datorita lor.Ma bucur pt reușită romanescă,suntem fff buni,cea ce pe mulți îi deranjează,asta este realitatea, Felicitări,și sper sa beneficieze toți români de acest vaccin adevărat.Sa va ajute dumnezeu pe toți care ați muncit,da fiți răsplătiți cum meritați… 🙏

  23. Ce contine acest vaccin romanesc? Tulpina vie de virus? Daca da , e bun , daca nu , inseamna ca de fapt virusul nu exista si nu se poate gasi leac pt ceva ce nu exista

  24. Virgil Paunescu a primit 700.000 de euro de la stat. Ce-a facut cu ei? Pentru asta este cercetat! Mai vroia inca 2.000.000 de euro ca sa faca trialuri pe oameni. Cum sa faci trialuri cand tu nici macar n-ai pus vaccinul la punct? Abia acum zice el ca l-a terminat, abia acum poate sa ceara bani pentru testari. Problema este insa ca nu a publicat niciun rezultat, practic trebuie sa-l credem pe cuvant ca are un vaccin si ca acesta functioneaza asa cum trebuie. Pana nu publica rezultatele nu trebuie sa primeasca niciun ban in plus.

  25. Acest covit nu poate stirpi sau elimina sau vindeca niciun vaccin si nici o minte omrneasca savanti mebici oameni de stinta decit Marele medic al universului Dumnezeu el spune ca prosti cu stinta lor vor fi facui de rusine . Credetil pe Dumnezeu pe cuvint .El spune cine va pazi cuvintul rabdari mele il voi pazi si eu de toate incercarile care vor veni peste neamul omenesc in cartea apocalipsei gasiti scris cititi biblia si punetiva increderea in Dumnezeu ca numai EL MARELE MEDIC AL UNIVERSULUI ne poate scapa

  26. Felicitări și mulțumiri domnului profesor Păunescu și echipei sale. Eram ca dispăruți de pe hartă la toate capitolele. Sperăm să poată răzbi și să poată produce vaccinul. Doamne ajută.

  27. Dacă Guvernul meu nu susține acest proiect eu propun ca fiecare dintre noi să dea câte 50 de lei, și eu garantez că se aduna mai mult de 2 milioane de euro!

  28. Asta demonstreaza ca avem totusi medici si cercetatori in acest domeniu care stiu si mai ales vor sa faca ce trebuie.
    FELICITARI DOMNILOR care au aceasta initiativa!!!!

  29. Ma bucur mult! Inca o data cercetatorii romani demonstreaza ca pot! Numai sa ne lase aștia sa-l folosim!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger