AcasăCORONAVIRUSVaccinul Covid rusesc – un moment Sputnik

Vaccinul Covid rusesc – un moment Sputnik

Rusia vrea să fie prima țară din lume care aprobă un vaccin împotriva noului coronavirus, în mai puțin de două săptămâni.

Oficialii ruși au declarat pentru CNN că “lucrează la o dată de 10 august sau mai devreme” pentru aprobarea vaccinului, creat de Institutul Gamaleya din Moscova. „Este un moment Sputnik”, a declarat Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al Rusiei, care finanțează cercetarea privind vaccinurile, referindu-se la lansarea de succes a primului satelit din lume de către Uniunea Sovietică din 1957. „Americanii au fost surprinși când au auzit bip-urile lui Sputnik. La fel este și cu acest vaccin. Rusia va fi acolo prima”, a adăugat el. Însă laboratoarele nu a publicat date științifice privind testarea vaccinurilor, există temeri privind siguranța și eficacitatea lor, pe fondul pe fondul presiunii politice din partea Kremlinului, care dorește să înfățișeze Rusia ca o forță științifică globală.

De asemenea,  există îngrijorări că testarea vaccinului la om este incompletă. În timp ce unele vaccinuri la nivel mondial sunt în a treia fază a studiilor, vaccinul rus trebuie să-și finalizeze a doua fază. Dezvoltatorii intenționează să finalizeze acea fază până pe 3 august, apoi să efectueze următoarea în paralel cu vaccinarea lucrătorilor medicali de prim rang. Oamenii de știință ruși spun că vaccinul a fost dezvoltat rapid, deoarece este o versiune modificată a unuia deja creat pentru a lupta împotriva altor boli. Aceasta este abordarea adoptată în multe alte țări și de alte companii, în special Moderna din Statele Unite. Ministerul Apărării din Rusia a declarat că soldații ruși au servit ca voluntari în procesele umane. Însuși  Alexander Ginsburg, directorul proiectului, a spus că s-a injectat deja cu vaccinul. Rusia are acum peste 80.000 de cazuri Covid confirmate.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
160 afisari

1 COMENTARIU

  1. O asa repede? Nu cred ca primeste toate avizele in 2 saptamani. Trebuie dovedite stiintific testele ca trateaza sau previne or combate fara reactii adverse.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger