AcasăCORONAVIRUSVaccinul Covid: degeaba se grăbește Trump ca fata mare la măritat

Vaccinul Covid: degeaba se grăbește Trump ca fata mare la măritat

Americanii au devenit sceptici față de experții și oficialitățile din domeniul sănătății publice, deoarece majoritatea au spus că e puțin probabil să apară un vaccin împotriva coronavirusului înainte de ziua alegerilor prezidențiale, 3 noiembrie,  în pofida previziunilor optimiste și presiunilor lui Donald Trump.

Potrivit unui sondaj  Kaiser Family Foundation (KFF), doar 40% dintre respondenți au declarat că vor să se vaccineze. Jumătate dintre democrați vor să fie vaccinați, în timp ce 56 la sută dintre independenți și 60 la sută dintre republicani nu sunt interesați de  acest lucru. Sondajul a mai constatat că mai mult de jumătate dintre respondenți, sau 62%, au spus că sunt îngrijorați de faptul că presiunea politică a administrației președintelui Donald Trump ar determina Food and Drug Administration (FDA) să se grăbească să aprobe un vaccin coronavirusului înainte de a se dovedi că este sigur și efficient, potrivit National Interest. Aceasta include 85% dintre democrați, 61% dintre independenți și 35% dintre republicani.

În ultimele săptămâni, Trump a crescut presiunea asupra FDA pentru a merge mai departe cu un vaccin, argumentând că „starea profundă” care există la agenție a împiedicat-o să aprobe rapid unul. După observațiile președintelui, FDA a aprobat o autorizație de utilizare de urgență a plasmei convalescente pentru a trata pacienții actuali, în ciuda dezaprobării metodei, deoarece nu existau suficiente dovezi care să dovedească că este sigură și eficientă. Aproape toți respondenții, sau 81 la sută, inclusiv majoritățile din toate partidele, nici măcar nu cred că va fi disponibil un vaccin înainte de ziua alegerilor. Sondajul a constatat, de asemenea, că influența politică și partizanatul ar putea avea un impact major asupra capacității publicului de a avea încredere în oficialii și experții din domeniul sănătății.

„Scepticismul public cu privire la FDA și procesul de aprobare a unui vaccin erodează încrederea publicului chiar înainte ca un vaccin să ajungă la poarta de pornire”, a declarat președintele și CEO-ul KFF, Drew Altman. Jumătate dintre respondenți au declarat că au o „cantitate echitabilă” de încredere în candidatul la președinția democratică Joe Biden pentru a furniza informații fiabile despre virus,  în timp ce 40% au spus același lucru despre Trump. Deși îngrijorările legate de vaccinuri au dominat sondajul KFF, alegătorii înregistrați au etichetat  și economia ca fiind  una dintre problemele majore pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger