AcasăCORONAVIRUSVaccinul chinezilor intră în forţă pe piaţa europeană! OMS a dat undă...

Vaccinul chinezilor intră în forţă pe piaţa europeană! OMS a dat undă verde!

vaccin-sinopharmVaccinul chinezilor intră în forţă pe piaţa europeană! OMS a dat undă verde!

Un nou vaccin împotriva coronavirusului este disponibil, de acum, pe piaţa europeană, dar nu numai. Serul produs de chinezi, Sinopharm, a primit, de urgenţă, undă verde de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezeşti cu care au fost deja imunizate sute de milioane de persoane din China şi din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o ţară non-occidentală care a obţinut undă verde din partea OMS.

De ce s-a grăbit OMS?

Graba celor de la OMS reprezintă un semnal pentru autorităţile naţionale de reglementare cu privire la siguranţa şi eficacitatea unui produs şi permite ca un vaccin să fie inclus în programul COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

Reamintim, celelalte vaccinuri aprobate de OMS pentru lupta împotriva bolii Covid-19 sunt dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson şi Moderna.

Totuşi, OMS nu crede în China

Experții Organizației Mondiale a Sănătății și-au exprimat neîncrederea în privința datelor furnizate de compania farmaceutică deținută de statul chinez Sinopharm cu privire la riscurile unor efecte secundare grave ale vaccinului antiCovid în cazul unor pacienți.

În schimb, experții au încredere în capacitatea serului de a preveni îmbolnăvirea cu Covid-19.

Nivelul de încredere este extrem de scăzut și în privința datelor care vizează pacienții cu comorbidități sau alte condiții medicale care ar putea determina o formă gravă de Covid-19.

author avatar
Andrei Ștefan
249 afisari

3 COMENTARII

  1. criminalul asta de la oms ne spune cu alte cuvinte ca trebuie sa fii sanatos tun sa ti bage serul!!!!!!!! cum apar astia cu vaccinurile astea asa rapid cum nu s a mai vazut alta boala pe pamant!!!!

  2. Am vazut un clasament ,unde pe primul loc cu
    urmarile cele mai multe si mai grave urmari era
    cel facut de orezari !!!
    Atunci oms si ue sunt criminali cu buna stiinta ?
    Sunt curios daca la ei acasa ,au folosit ce exporta !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger