AcasăCORONAVIRUSVaccinul AstraZeneca, ținta mâniei europene

Vaccinul AstraZeneca, ținta mâniei europene

Rareori de la începutul pandemiei  Uniunea Europeană și-a ridicat tonul până la acest punct împotriva uneia dintre părțile interesate în lupta împotriva coronavirusului. Laboratorul AstraZenaca este supus criticilor europene, în timp ce multe informații circulă în jurul reducerilor și întârzierilor de livrare a vaccinului proiectat în parteneriat cu Universitatea din Oxford.

La sfârșitul a două întâlniri care au avut loc de urgență luni – și înainte de a treia convocată astăzi, comisarul european responsabil cu sănătatea a considerat „inadmisibile” întârzierile de livrare menționate și a considerat „neconvingătoare” explicațiile grupului farmaceutic anglo-suedez. Pentru a înțelege furia liderilor europeni, trebuie să ne întoarcem la săptămâna trecută. AstraZeneca a informat vineri Uniunea Europeană că nu îşi poate respecta ţintele de livrări convenite până la sfârşitul lui martie, un oficial european precizând pentru Reuters că aceasta înseamnă o reducere de 60% din totalul de 31 milioane de doze de vaccin. De asemenea, și Pfizer a anunțat întârzieri. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reamintit că blocul comunitar a încheiat acordul cu AstraZeneca în august pentru o cantitate de 400 de  milioane de doze (primul semnat de UE pentru a-şi asigura vaccinuri împotriva COVID-19), cu o plată în avans de 336 milioane de euro. Un avertisment care se referă la toate laboratoarele în care Europa a investit „miliarde” și care, prin urmare, trebuie să „își respecte promisiunile”. Se aşteaptă ca vaccinul AstraZeneca să primească aprobare de utilizare în Uniunea Europeană la sfârșitul săptămânii, posibil pe 29 ianuarie, după o ședință finală a Agenției Europene pentru Medicamente. Primele livrări sunt prevăzute de la 15 februarie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
435 afisari

3 COMENTARII

  1. Zilele astea am constata cu o enorma tristete ca traim imtr-o lume a FARISEISMULUI POLITIC. Intre VIATA si MOARTE, ca un elefenat intr-un magazin de portelanuri, si-a facut loc Farseismul politic. Nu cumparam Arbidol, care e mai ieftin si mai eficient decat redemsivirul, pentru ca e produs in Rusia. Nu cumparama vaccinuri rusesti sau chibezesti pentru ca nu sunt produse occidentale si politicienii occidentali, generalii si din umbra sefii multinationaleleor ne spun ca nu e „politicali corect” sa cumparam produse din „odioasele” Rusia si China. Intre viata si moarte umbra uriasa a profiturilor propagandistice, dar si a miliardelor bagate in buzunarelele largi ale Big Pharma, sunt oamenii care mor sau raman cu grave sechele ale bolii, Cand aud politicienii intrecandu-se in declaratii in care isi exprima ingrijorarea in fata bolii si compasiunea pentru vietile pierdute imi vine sa vars de scarba.

  2. Nu trebuie sa fie maniosi. E posibil ca vaccinurile sa nu foloseasca la noua tulpina ce e infioratoare neagra cu cili trompa. Atunci ne trebuie pastile cu anticorpi sintetici. Ne imaginam o astfel de pastila o iei saptamanal preventiv si apoi cu spray francez in nas cand ne intoarcem acasa. E singura noastra sansa sa supravietuim ca umanitate. Sa ne imaginam ca la anu apare o tulpina mai hidoasa 100% infectioasa si mortala… Atunci inseamna apocalipsa.
    Arma biologica e inventata sa se perfectioneze folosindu-ne drept laborator pe cei mai puternici din noi.

  3. Atat ca miliardarii trebuie sa dea casu tehnologia e costisitoare iar cocktailul tre mereu updatat. Sau…
    Sau raman doar ei si anturajul lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger