AcasăCORONAVIRUSVaccinul AstraZeneca, respins de tot mai multe ţări europene. Germania, Italia şi...

Vaccinul AstraZeneca, respins de tot mai multe ţări europene. Germania, Italia şi Franţa, cele mai noi pe listă

astrazenecaVaccinul AstraZeneca, respins de tot mai multe ţări europene. Încă o naţiune-gigant suspendă imunizarea cu acest ser

UPDATE: Şi Italia suspendă vaccinul AstraZeneca. Agenţia italiană a medicamentului, AIFA, „a decis, cu titlu de precauţie şi în mod temporar, în aşteptarea unei decizii a EMA”, Agenţia Europeană a Medicamentului, „să interzică utilizarea vaccinului de la AstraZeneca pe tot teritoriul naţional”.

De asemenea, şi Franța va înceta administrarea vaccinului împotriva COVID-19 al AstraZeneca în așteptarea unei evaluări din partea autorităţii de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc marți, a declarat luni președintele francez Emmanuel Macron.

Germania a suspendat utilizarea vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, „cu titlu preventiv”, după semnalarea unor efecte secundare.

Specialiştii de la Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliază guvernul de la Berlin, „consideră că alte examene sunt necesare„, după cazurile de cheaguri sangvine raportate la câteva persoane vaccinate în Europa, a precizat un purtător de cuvânt al ministrului german al Sănătăţii, preluat de Agerpres, în contextul în care mai multe ţări au adoptat deja aceeaşi măsură.

Cine a mai renunţat la vaccinul AstraZeneca?

Autorităţile din Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda şi o regiune din Italia au stopat de asemenea, temporar, vaccinările cu AstraZeneca, care a fost asociat într-o manieră neconcludentă cu riscul de formare a unor cheaguri sangvine.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că decizia României de a retrage dozele de vaccin din lotul AstraZeneca suspendat în Italia este una înțeleptă și îi sfătuiește pe români să se programeze mai departe pentru imunizare, pentru că în mod sigur nu vor fi vaccinați cu vreun lot sau cu vreun vaccin asupra căruia există dubii privind siguranța.

Șeful DSU a precizat că acest scandal ar putea aduce o teamă în rândul populației și recomandă informarea din surse autorizate. Arafat susține că sunt numeroase dezinformări apărute în spațiul public pe acest tip de subiect.

 

author avatar
Andrei Ștefan
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger