AcasăCORONAVIRUSVaccinații pot câștiga un milion de dolari

Vaccinații pot câștiga un milion de dolari

Statele americane nu mai știu ce să inventeze pentru a-și împinge populația spre vaccinare. Guvernatorul de Ohio a creat o loterie cu un milion de dolari în joc pentru persoanele care au primit o injecție anti-Covid.

Pentru a câștiga fondul de premiere, participanții trebuie să aibă peste 18 ani, să locuiască în Ohio și să fi primit cel puțin o doză de vaccin.

Primul câștigător va fi anunțat pe 26 mai. Apoi, un nou câștigător va fi extras „în fiecare miercuri timp de cinci săptămâni” și va câștiga aceeași sumă de fiecare dată.

“Știu că unii ar putea spune că sunt nebun sau că loteria este o risipă de bani. Dar pierderile în acest moment al pandemiei, când vaccinul este accesibil tuturor, sunt oamenii care mor din cauza Covid-19”, a declarat Mike DeWine, guvernator republican al acestui stat din nordul Statelor Unite.

În paralel, o loterie similară este destinată persoanelor sub 17 ani vaccinate, iar câștigătorii vor primi o bursă completă de patru ani la una dintre universitățile de stat din Ohio.

În SUA, unde numărul zilnic de doze administrate este acum în declin, stimulentele se înmulțesc pentru a convinge indecișii. Bere, gogoși sau bilete la evenimente sportive: orice este bun pentru a-i convinge pe americani să fie vaccinați.

La începutul lunii mai, statul  Maryland a anunțat că angajații de stat vor primi 100 de dolari dacă vor fi inoculați. În Virginia de Vest, aceeași sumă este oferită ca bonus de economisire tinerilor cu vârste între 16 și 35 de ani, o grupă de vârstă mai reticentă în vaccinare.

Aproximativ 58,7% dintre adulții americani au primit cel puțin o doză de vaccin.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
325 afisari

1 COMENTARIU

  1. o sa faca si Catu tombola cu bilete Untold la Cluji dar nu acum nu sunt bani… Poate la anu sau o sa mai fie ocazii sa stiti..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger