AcasăCORONAVIRUSVaccinarea unui singur membru al familiei scade la jumătate riscul ca ceilalți...

Vaccinarea unui singur membru al familiei scade la jumătate riscul ca ceilalți membri să contacteze COVID

Potrivit unui studiu internațional, vaccinul anticovid are potențial uriaș. Dacă un singur membru al familiei se imunizează prin vaccinare, riscul ca ceilalți membri ai familiei să contacteze virusul scade cu până la 45%.

Este concluzia unui studiu realizat în Suedia, la care au participat aproape două milioane de oameni, notează digi24.ro. Studiul a comparat familiile în care cel puțin un membru a fost vaccinat, cu cele în care nimeni nu a fost imunizat prin vaccinare. Realizatorii studiului susțin că diferențele sunt uriașe. Astfel, în familiile în care o singură persoană a fost imunizată, riscul ca celelalte să fie infectate a scăzut cu 45%, iar proporția a crescut până la 97% în cazul familiilor în care patru din cinci membri au fost vaccinați anti-COVID.

„În Suedia, avem această posibilitate, să facem studii statistice, deoarece toate informațiile sanitare ale populației sunt digitalizate și se pot face aceste studii retrospective cu un număr impresionant de participanți. 1,8 milioane de persoane au fost testate în acest studiu și peste 800.000 de familii”, a precizat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, la Digi24.

Importanța unui astfel de studiu

Aceasta a arătat care este importanța unui astfel de studiu, mai ales pentru familiile unde nu toți membrii sunt de acord să se vaccineze. Astfel, cei vaccinați pot asigura o oarecare protecție și pentru cei dragi nevaccinați.

„Este extrem, extrem de important ca cei care încă se mai gândesc, care încă nu au căzut în acest val de neîncredere împotriva vaccinului să facă acest pas acum. Suntem într-o situație destul de gravă în acest moment în România, nu mai putem să mai stăm, să ne mai gândim și să ne facem prea multe socoteli. Cine dorește, cine poate, cui permite sănătatea să se vaccineze să o facă acum, protejându-se pe sine și pe membrii familiei”, a mai spus dr. Laura Ghibu.

”Haideți să ne facem propriile reguli”

Aceasta a subliniat că și în cazul în care o persoană vaccinată se infectează, face o formă de boală mai puțin gravă, de obicei, astfel evitându-se supraaglomerarea sistemului sanitar.

„Îmi amintesc că în perioada în care în Suedia era cea mai gravă situație ni se spunea în fiecare zi: aveți voi, ca populație, o răspundere enormă. Răspunderea este să faceți în așa fel, încât să ne infectăm cât mai lent, ca sistemul sanitar să poată să aibă grijă de noi toți. Această recomandare aș vrea să o fac și eu acum. Poate că autoritățile nu sunt destul de dure cu niște reguli care să stăvilească răspândirea pandemiei, dar haideți noi, ca o comunitate, să ne facem propriile reguli și să ne protejăm unul pe celălalt”, a spus Laura Ghibu.

author avatar
Alina Costache
183 afisari

1 COMENTARIU

  1. Propaganda infecta,toti care mor in spitale nu sunt vaccinati, daca ajungi la spital nu te ajuta daca nu esti vaccinat si te lasa sa mori,corpul medical s-a aliat cu draku`!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger