AcasăCORONAVIRUSVaccinarea obligatorie lasă Grecia fără 10.000 de cadre medicale

Vaccinarea obligatorie lasă Grecia fără 10.000 de cadre medicale

Mii de cadre medicale din sectorul public din Grecia vor fi suspendate pentru refuzul de a se vaccina împotriva COVID-19.

Circa 10.000 de cadre medicale din sectorul public nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi vor fi suspendaţi fără plată până când se vor imuniza, conform unei legi intrate în vigoare miercuri.

 Ministerul Sănătăţii a mai dat personalului sanitar un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenţia că legea va fi aplicată fără ezitare. Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză.

În acest timp, adversari ai vaccinării obligatorii au desfăşurat proteste în faţa unor spitale din Atena şi Salonic, iar pentru joi sunt anunţate greve de câte cinci ore şi noi manifestaţii.

Ministerul grec al Sănătăţii a întocmit un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale ce refuză vaccinarea. Planul prevede, printre alte măsuri, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici şi departamente şi contractarea de personal provizoriu.

Cea mai mare parte a personalului sanitar grec este însă vaccinat împotriva COVID-19, în rândul medicilor procentul celor imunizaţi fiind de circa 95%, după ce în ultimele zile a crescut semnificativ numărul cadrelor medicale vaccinate.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
859 afisari

5 COMENTARII

  1. Unirea unor sectii ? E ca in Evul mediu !
    Contractarea unor cadre fara pregatire…niste felceri fara studii vor face actul medical horror !

  2. Până la malparaxis, vor muri mulți pacienți nevinovați…
    Demenții au ajuns la conducerea națiunilor, dar și cetățenii suportă orice aberație…

  3. A ha ha, grecii oricum erau terminati, iar acum Plandemia o sa le dea lovitura de gratie la poporul ala de tot rahatul de grecotei dusi cu pluta pe Marea Egee 🙂 Un sincer bravo la toate cadrele medicale care nu cedeaza in fata diktaturii globalist-sanitare, si celor care nu isi vand corpul si sufletul diavolului !! Grecilor vanduri satanei, multa tzatziki, bai trantorilor, o sa va ia drakul cat de curand, bai ordinarilor tampiti ce sunteti !! In mare cu voi, acolo ca e locul, natie de sclaveti handikapati !! Si nu uitati, DIVOQ Macht Frei 🙂

    • Orice popor are momente de „rahat” și momente de glorie, ca orice om, de altfel. Viața noastră, întreaga istorie, este un traseu alcătuit de urcușuri și coborâșuri. De-a lungul istoriei milenare a poporului elen, „grecoteii” s-au ridicat de mai multe ori la culmi de glorie, de demnitate și înțelepciune, care au rămas și vor rămâne de neșters și unice în istoria umanității. Moștenirea poporului elen a intrat în tezaurul cultural al umanității. M-aș bucura să existe și mai multe popoare ale lumii care, măcar o dată în istorie!, să fi fost în stare să ofere umanității asemenea „momente” de glorie.
      Da, poporul grec este într-un moment „de rahat”, dar nu înseamnă că nu se pot ridica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger