AcasăCORONAVIRUSVaccinarea la medicii de familie a început ca la români: cu probleme!...

Vaccinarea la medicii de familie a început ca la români: cu probleme! Ce acuze aduc doctorii

vaccinare medic familieVaccinarea la medicii de familie a început ca la români: cu probleme! Ce acuze aduc doctorii

Vaccinarea împotriva coronavirusului în cabinetele medicilor de familie nu a ma început marţi, așa cum era programat inițial.

Andrei Baciu a anunțat că, începând de marți, vor exista peste 3.000 de noi fluxuri de imunizare, dar medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii, din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare dar și pentru că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul de la Johnson & Johnson.

Deși suma pe care o vor primi cadrele medicale pentru fiecare persoană vaccinată a crescut de la 30 de lei la 40 de lei, aceasta este încă insuficientă, susțin medicii de familie.

Sunt niște seringi de anumite dimensiuni care ne permit administrarea acestui vaccin, materiale protecție. O altă problemă, pentru a putea vaccina este accesul în registrul de vaccinări.

Ne trebuie un cod de acces și nu toată lumea a reușit să și-l procure, fără de care nu putem comunica, nu putem elibera adeverințe. Practic, vaccinarea nu poate avea loc făra acces în acest registru”, spune Gheorghe Alexandrescu, medic de famile.

La medicul de familie, doar cu Johnson & Johnson

Pacienţii nu se înghesuie la serurile Johnson& Johnson și Astrazeneca. Mă feresc să primesc câte doze de vaccin doresc ei să îmi dea, pentru că returul vaccinurilor este foarte complicat și nu am să vă menit.

Nu vreau să decontez niște vaccinuri pe care nu le-am făcut, că nu le-am putut face”, a spus Eva Cristescu, medic de familie, preluată de postul Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger