AcasăCORONAVIRUSVaccinarea diabeticilor este sigură? Răspunsul oferit de Ministerul Sănătății 

Vaccinarea diabeticilor este sigură? Răspunsul oferit de Ministerul Sănătății 

diabeticiVaccinarea diabeticilor este sigură? Răspunsul oferit de Ministerul Sănătății  / foto: Personnel Today

Persoanele cu diabet de tip 1 și tip 2 infectate cu noul coronavirus sunt de trei ori mai susceptibile de a avea o formă severă de COVID-19 sau de a necesita spitalizare în comparație cu persoanele fără diabet. Din această cauză, li se vor acorda prioritate la vaccinarea anti-Covid-19.

Ministerul Sănătăţii subliniază că cele trei vaccinuri cu care se face imunizarea în România, adică serurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford, pot fi administrate și diabeticilor.

Astfel, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, persoanele care suferă de diabet zaharat se pot vaccina în etapa a II-a.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă”, au scris oficialii Ministerului Sănătății, pe Facebook.

Ministerul a mai menţionat că, în primele 48 de ore după vaccinare, pacienţii cu diabet trebuie să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat.

author avatar
Andreea Vlad
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger