AcasăCORONAVIRUSVaccinarea antiCOVID în rândul adolescenților. Cîțu: ”Îi încurajez pe părinți să ia...

Vaccinarea antiCOVID în rândul adolescenților. Cîțu: ”Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar…” – VIDEO

Vaccinarea antiCOVID în rândul adolescenților. Cîțu: ”Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar...” - VIDEO

Premierul Florin Cîțu a făcut, luni, câteva referiri la campania de vaccinare împotriva COVID-19, cu accent pe vaccinarea în rândul adolescenților, pas care stă să înceapă.

”Avem în continuare o campanie de vaccinare în derulare și de mâine (marți, 1 iunie-n.n) putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”, a declarat Florin Cîțu, aflat la Palatul Victoria.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia participării șefului Executivului la evenimentul menit să marcheze începerea lucrărilor pentru Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei COVID-19 – ”Din grijă pentru copii”.

Referitor la acest proiect, Cîțu a explicat de unde a pornit ideea unui astfel de program. ”Ştim foarte bine că în această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolați de rude, de prieteni, de colegi și era foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce, pentru că, până la urmă, asta a fost problema. De aici a venit ideea acestui program, un program care a fost făcut special pentru a se uita la această stare emoțională, la acest impact, să vedem ce putem să facem acum, că suntem în perioada a doua, de a trece peste această pandemie și cum putem să îi ajutăm”, a punctat Cîțu.

Premier: Avem curajul să facem un program guvernamental care să se ocupe de această problemă

Nu au fost singurele referiri pe care șeful Executivului le-a făcut în privința inițiativei ce vizează găsirea de soluții pentru unele probleme cu care se confruntă copiii, situații care ar fi fost accentuate de perioada pandemiei COVID. ”Îmi pare bine că suntem printre primele ţări şi, în acelaşi timp, cred că mai sunt câteva premiere. Nu ştiu dacă există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbeşte de inteligenţă emoţională, cred că este o premieră, iarăşi, şi vreau să văd exact în ce direcţie o să mergem.

Şi, la fel, programul guvernamental în care se vorbeşte despre anxietate, despre depresie la copii, lucruri pe care poate şi noi, în societate, de multe ori le-am ascuns, nu sunt lucruri pe care vrem să le aducem în prim-plan, şi îmi pare bine că avem curajul să facem un program guvernamental care să se ocupe de această problemă care există și la noi în societate şi care a fost accentuată în această perioadă”, a mai susținut Cîțu.

Vineri, 28 mai, șeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunța, într-un clip video postat pe pagina oficială RO Vaccinare – VEZI AICI – că ”Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani” și că ”schema de vaccinare este la fel ca la populaţia adultă”, respectiv două doze administrate la un interval de 21 de zile.

Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal”, a explicat Valeriu Gheorghiță.