AcasăCORONAVIRUSVaccinarea antiCovid în penitenciarele din România. Ce vaccin se va folosi

Vaccinarea antiCovid în penitenciarele din România. Ce vaccin se va folosi

Vaccinarea antiCovid în penitenciarele din România. Ce vaccin se va folosi (sursa foto: Facebook)

Coordonatorul campaniei de vaccinare antiCovid la nivel național a anunțat, marți, ce se are în vedere referitor la procedura de imunizare împotriva COVID-19 ce se va derula la nivelul penitenciarelor.

În primă fază, persoanele private de libertate care doresc să fie vaccinate împotriva COVID-19 își vor trece numele pe o listă. De procedura de imunizare se va ocupa, în principal, personalul din cabinetele medicale din închisori. ”La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfășura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa și alte categorii de persoane din resursa fiecărui județ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful CNCAV: Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale

Adeverința de vaccinare va ajunge la dosarul medical al deținuților. ”Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix după modelul vaccinării în centrele sociale și rezidențiale. Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, iar adeverința de vaccinare se păstrează la fișa medicală a fiecărei persoane”, a mai precizat Gheorghiță.

Totodată, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a anunțat că, în principal, se va folosi vaccinul de la compania americană Johnson & Johnson. ”Se va distribui vaccin de la compania Johnson & Johnson tocmai pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de administrare cu o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă lanțul de frig și celelalte condiții necesare”, a declarat Gheorghiță.

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger