AcasăCORONAVIRUSVaccinare și telemuncă, noua politică pe Wall Street

Vaccinare și telemuncă, noua politică pe Wall Street

Confruntate cu răspândirea rapidă a variantei Omicron, marile companii americane sunt nevoite să-și consolideze arsenalul anti-Covid și să respingă calendarul de întoarcere la birou.

Toate sectoarele sunt vizate, inclusiv finanțele: Wall Street trebuie să se adapteze și la creșterea numărului de cazuri de contaminare din New York și din alte centre financiare din țară.

JPMorgan a restricționat accesul la nouă dintre clădirile sale din Manhattan persoanelor care au fost vaccinate, cărora nu li se cere să poarte mască în interior.

„Luăm această măsură pentru că ratele de vaccinare sunt foarte mari în rândul angajaților noștri”, a spus banca într-o notă internă consultată de AFP.

„Cu rate cu mult peste 90%, ni se pare nedrept să-i forțăm pe angajații noștri vaccinați să poarte măști toată ziua la birourile lor”.

Alte nume mari din finanțele americane, precum Citigroup sau Morgan Stanley, își încurajează angajații să lucreze de acasă cât mai mult posibil în următoarele săptămâni.

Joe Biden vrea să impună obligația de vaccinare companiilor cu peste 100 de angajați, dar proiectul său face obiectul unei dispute legale în Congres.

Potrivit unui studiu realizat la sfârșitul lunii noiembrie de către brokerul de asigurări Willis Towers Watson, 57% dintre angajatorii americani solicită deja vaccinarea angajaților lor sau se gândesc să o facă obligatorie.

Unul dintre principalele efecte ale Omicron ar putea fi, de asemenea, perpetuarea folosirii telemuncii în lunile următoare.

Începând cu 8 decembrie, ratele de ocupare a birourilor din marile orașe din SUA abia atinseseră 40%, potrivit unui barometru săptămânal realizat de specialistul în sisteme de securitate Kastle, folosind date din 10 zone urbane din întreaga țară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor