AcasăCORONAVIRUSVaccinare obligatorie? Gheorghiță, șeful CNCAV, precizări importante: ”Consider că...” - VIDEO

Vaccinare obligatorie? Gheorghiță, șeful CNCAV, precizări importante: ”Consider că…” – VIDEO

Vaccinare obligatorie? Gheorghiță, șeful CNCAV, precizări importante: ”Consider că...” - VIDEO

Pe măsură ce se vorbește frecvent despre campania de vaccinare împotriva COVID-19 de la nivel național, pe care autoritățile o vor accelerată, dar și despre varianta Delta, prezentă și în România, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a ieșit în fața presei, cum se întâmplă săptămânal, pentru a prezenta informații cu privire la evoluția epidemiologică a infecției cu SARS-CoV-2 în România.

Pe finalul conferinței de presă, medicul Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă, personal, nu crede că obligativitatea vaccinării va mări numărul de persoane vaccinate.

“Obiectivul nostru nu este să creştem prin orice mijloc numărul persoanele care se vaccinează, este important la baza deciziei să rămână până la urmă dorinţa persoanei care se vaccinează în baza informaţiilor pe care le are. Ţine foarte mult de percepţia societăţii asupra unei măsuri de acest gen, nu cred că suntem pregătiţi ca societate să înţelegem acest tip de abordare, însă în momentul de faţă consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie şi asta este părerea mea personală”, a răspuns în primă fază Gheoghiță.

Ce ar fi important de înțeles

Medicul aflat în fruntea CNCAV-ului a adus în discuție ideea de responsabilizare, dar și cazurile în care unii oameni au ales să încerce să ”fenteze” într-un fel sau altul măsurile restrictive impuse de autorități, în lupta contra noului coronavirus.

”Cred că în schimb trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizaţi pentru deciziile noastre. Dacă eu mă îmbolnăvesc şi voi îmbolnăvi la rândul meu, chiar cu neştiinţă, alte persoane şi vor avea o evoluţie nefavorabilă… cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult pentru că tendinţa pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor, fie la intrarea în ţară prezentăm documente false, fie ocolim diverse măsuri cu caracter restrictiv”, a adăugat Gheorghiţă.

Lesne de întrevăzut, medicul a pus accent pe faptul că intenția din dreptul acestor măsuri vizează protejarea sănătății oamenilor. “Toate aceste măsuri trebuie să înţelegem că au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor şi să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav şi ajung la spital. Dacă înţelegem lucrurile acestea, este evident că este un pas înainte, însă în momentul de faţă nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie”, a conchis Valeriu Gheorghiță.

 

418 afisari

4 COMENTARII

  1. Bai Gheorghita, bai trompeta nazista mica si rujata, vezi ca e bine sa tot bagi batul prin gard, mai ales la romanasii tai, despre care se stie ca nu stiu multe, dar sa vezi ca astia o sa iti puna pielea pe bat, bai trantorule nazist, la propriu !! 🙂 Altfel, ai uitat sa le transmiti la cobaii tai vaxinati in cap, ca s-au intepat atat la propriu, si la figurat 🙂 Stii si tu, bai criminalule ca majoritatea cobailor tai o sa dea toti coltul in maxim 4-5 ani, de asta tot amenintati !! DIVOQ Macht Frei 🙂

  2. Băi Killer-eanu, rujatule, ce ne tot aburesti aici cu aberații europene?
    Mai bine spune-ne care au fost si sunt încă sporurile pentru un bolnav de covrig 19-20-21. Câți bani au primit medicii si spitalele ca să țină sechestrati de covrigu vostru în spitalele în care voi „decidenții” si cu „medicii” decideți cine moare si cine scapă? Ce spor de risc epidemiologic in valoare de 75-80% din salariul de baza al personalului medico-sanitar s-a aplicat si se aplică in perioada stării de alertă?
    Pentru ce? Ca să omorâți oamenii?
    Deci voi criminali ați plătit cu bani grei alți criminali ca să omoare oamenii în spitale si acum prin vaccinare. Eu mă gândesc că la un moment dat un tribunal real cu oameni sănătoși la cap vă vor judeca pentru toate crimele împotriva umanității. Pentru că ați ucis prea mulți oameni. Sunteți diavoli, nu oameni!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger