AcasăCORONAVIRUSVACCINARE. Cum plănuieste Guvernul să intensifice comunicarea. Apel la latura emoțională

VACCINARE. Cum plănuieste Guvernul să intensifice comunicarea. Apel la latura emoțională

VACCINARE. Cum plănuieste Guvernul să intensifice comunicarea. Vicepremier: Mesaje cu mai multe emoții

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, începută în România pe 27 decembrie anul trecut, ar urma să beneficieze de un impuls, la nivel de comunicare.

În acest sens, din câte a anunțat, vineri, vicepremierul Kelemen Hunor, Executivul Cîțu plănuiește să dea undă verde unei Ordonanțe de Urgență. ”Pe tema vaccinului, eu cred că suntem la început, am început bine. Mai e nevoie de o Ordonanță de Urgență prin care putem intensifica această campanie. Probabil că săptămâna viitoare se va adopta. Era pe ordinea de zi, dar am amânat o săptămână”, a precizat liderul UDMR, într-o intervenție la RFI, înainte de a detalia că se au în vedere, pentru această intensificare la nivel comunicațional, ”mass-media și în tot ce înseamnă căi de comunicare online, televiziuni, radiouri, printuri și așa mai departe.”

Accent pe conținutul comunicării, dar și pe personalizarea mesajelor

De asemenea, vicepremierul Kelemen Hunor a menționat că ”trebuie să existe un conținut în această comunicare, un conținut foarte-foarte bine pus la punct din punct de vedere științific. După aceea, sigur, trebuie găsite acele forme, modalități, prin care oamenii pot fi convinși. Se va intensifica această campanie, atâta pot să vă spun și sunt convins că va fi o campanie profesionistă”.

Se are în vedere cu precădere categoria persoanelor care se arată sceptice în a-și face vaccinul împotriva COVID-19. În opinia oficialului guvernamental, ”trebuie găsite acele modalități prin care poți să-i convingi pe cei care sunt sceptici, dar sunt convins că în câteva zile acest lucru se va schimba și așa cum a fost și în celelalte campanii, nu numai la noi, peste tot, în fiecare zi se găsesc alte modalități și eu zic că va fi OK”.

Totodată, se merge pe ideea că exemplele personale pot cântări greu într-o astfel de campanie de comunicare, mai ales când mesajele au și încărcătură emoțională. ”Trebuie să așteptăm și această OUG, prin care se poate trece la etapa următoare. Eu nu pot să dau sfaturi de comunicare, pentru că acolo sunt specialiști, știu ce ar trebui să facă. Exemplele personale sunt importante și bineînțeles, dincolo de medici, dincolo de oameni de știință, trebuie să venim și cu alte personalități, cu alți oameni care transmit mesaje mai personale și cu mai multe emoții”, a mai transmis vicepremierul Kelemen Hunor.

Câți oameni au fost vaccinați deja în România

Cele mai recente date oficiale comunicate de autorități, pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, arată că până pe 7 ianuarie, la ora 17.00, în România fuseseră vaccinate împotriva COVID-19, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 76.400 de persoane.

Din acest total, la nivelul ultimelor 24 de ore, au fost vaccinate 17.846 de persoane, cu mențiunea că în intervalul menționat fuseseră înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare 62 de reacții adverse – comune și minore.

251 afisari

5 COMENTARII

  1. Pentru imbunatatirea comunicarii este nevoie de Ordonanta de Urgenta ?! Mai bine ar veni cu argumente concludente privind necunoscutele, semnele de intrebare cu privire la vaccinuri, pe care si le pune orice om rational. Ce riscuri, efecte adverse isi asuma concret producatorii si apoi punctul de vedere raspicat al autoritatilor nationale. Abia atunci vor putea combate teoriile conspirationiste. Antivaccinisti vor exista indiferent de argumente, dar acestia vor fi minoritari si pana la urma este problema lor, atata timp cat vaccinarea, pe buna dreptate, nu este si nu trebuie sa fie obligatorie. Problema este sa nu fie agresivi, cel putin in limbaj si ,,argumente”, asa cum sunt minoritatile sexuale.

  2. straduiti-va tovarasi, productia de vaccinati trebuie sa creasca! altfel zburati din posturi!
    nu-i asa?

  3. Ordonanta pentru stimulare emotionala ? 🙂
    Doar daca topaie Iohanis ca un iepuras si isi pune basma in cap nenea Catu…
    Sa ne spuna daca:
    1.Proteina virala pe care noi o producem in organismul nostru e contagioasa sau nu.
    2.Daca aceasta ramane ca secvente de ARN in organismul nostru sau nu.
    3.Sa nu ne abureasca ca nu afecteaza ADN nostru.Pentru ca intradevar, este posibil sa NU L afecteze.Sa ne spuna daca ne afecteaza ARN ul nostru celular !
    4.Sa ne spuna de ce cei care au avut COVID 19 NU au imunitate.Dar cei vaccinati doar cu o proteina din acest virus, da.Atunci de ce s a folosit plasma cu anticorpi pt tratament ?
    Sa dea o ordonanta cu prospectul pe larg…:).
    Sunt provaccinare.
    Dar cu vaccinul bazat pe virus atenuat …

  4. La punctul 4 va raspund eu ,dna Ioana.Cei care au avut COVID de fapt nu au avut.Va e asa de greu sa va folositi creierul?Vaccinare placuta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger