AcasăCORONAVIRUSVaccinare cu strategii de marketing. Clip publicitar pentru sclavi

Vaccinare cu strategii de marketing. Clip publicitar pentru sclavi

Campania publicitară a Guvernului: Te vaccinezi doar cu buletinul!

Mesajul transmis de clipul publicitar pro-vaccinare lansat de Guvern este mai mult decât ofensator. Și asta pentru că libertatea confiscată este, ostentativ, condiționată de vaccinare. Vrei să te relaxezi la restaurant, să-ți duci copiii la școală, să participi la concerte și la competiții sportive, să faci nuntă și să respiri fără masca pe figură? Atunci vaccinează-te!

Pandemia asta lungită artificial la nesfârșit începe să producă iritare. Cazurile Covid sunt pe cale de dispariție, însă autoritățile o țin langa cu vaccinarea, în opinia acestora, singura capabilă să pună capăt pandemiei. Fiind un virus nou, scăpat de prin laboratoarele nu știu cui, că nu s-au decis încă, organismului uman i-a luat ceva timp să se adapteze.

Într-un an și jumătate, în care Covidul a traversat toată planeta, iată că sistemul imunitar și-a făcut treaba și a învățat să se apere mai eficient, motiv pentru care, peste tot în lume, curba a intrat, ireversibil, pe o pantă descendentă. În fapt, scăderea asta a numărului de cazuri pare să-i enerveze foarte tare pe cei care gestionează pandemia. Și, cu cât avem mai puține infectări, cu atât crește agresivitatea autorităților în ordonarea vaccinării în masă. Da, este adevărat, avem puține cazuri, dar pandemia nu s-a sfârșit, susțin guvernanții. Ea se sfârșește doar când ne vaccinăm cu toții.

Mai nou, mesajele autorităților pentru popor sunt tot mai mieroase și ademenitoare. O restricție absurdă ridicată și promisiuni de relaxare, pe măsură ce românii acceptă imunizarea. Căci toate acele ridicări de restricții cu porția, anunțate pentru iunie, iulie și august depind de numărul vaccinaților, care trebuie să corespundă cu planul stabilit de Guvern. ”Sigur, simplu, oricând, doar cu buletinul”, se arată în clipul publicitar oficial pentru vaccinare. Cât de sigur este, nimeni nu poate ști, iar faza cu oricând și doar cu buletinul este de înțeles, având în vedere că prin sutele de centre de vaccinare din țară bate vântul. O altă manipulare grosolană este crearea impresiei că toată lumea se grăbește să-și primească doza de vaccin și că cei care nu au făcut-o încă nu mai au niciun motiv să piardă timpul. În realitate, suta aia de mii de vaccinați pe zi nu există decât pe hârtie, pentru că, în realitate, dacă se imunizează 40.000 pe zi.

Unde vaccinezi, Covidul crește

Cazul Republicii Seychelles, o țară insulară din zona Oceanului Indian, a contrazis toate teoriile privind stingerea pandemiei cu vaccinul. Țara, formată din 115 insule, înregistrează o creștere uriașă a numărului de cazuri Covid, după ce populația a fost vaccinată aproape integral cu cele două doze ale vacinului. Experții OMS au interpretat însă că datele din Seychelles arată că vaccinul anti-Covid este eficient în prevenirea cazurilor grave de îmbolnăvire, a spitalizării şi a decesului. Deși nu sunt suficiente date care să infirme sau să confirme această supoziție. Și ne întoarcem din nou la utilitatea vaccinării. Deci trebuie să ne vaccinăm ca să nu facem forme grave ale bolii. Dar cum rămâne cu cei peste 90% din oamenii de pe întregul mapamond, care au făcut forme asimptomatice sau forme ușoare de Covid? Sau cum rămâne cu cei care s-au întâlnit cu virusul și, efectiv, nu s-au contaminat, pentru că a intervenit imunitatea celulară? Pe aceștia de ce trebuie să-i vaccinăm? Ca să nu transmită virusul celor sub 10% care ar putea face forme mai severe? Păi de ce nu facem invers? Să-i vaccinăm pe cei susceptibili de a face vreo formă mai gravă. Dar nici pe aceștia nu-i putem vaccina, pentru că au trecut deja prin boală, unii supraviețuind și, alții, mult mai puțini, pierzându-și viața.

Au mai tăiat din imunitatea foștilor bolnavi Covid

Ultimul Ordin comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, aproape îi exclude de la drepturi pe cei care au trecut prin Covid. Astfel, participarea la evenimentele culturale pilot este permisă doar celor care vor prezenta dovada vaccinării cu schemă completă cu o perioadă de 10 zile de la data administrării, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol sau a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-Cov-2, reducând imunitatea acestora din urmă de la 3 luni, la două luni și jumătate.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.