AcasăCORONAVIRUSVaccinare antiCOVID în România. Discuții la Guvern despre anumite stimulente financiare? Ce...

Vaccinare antiCOVID în România. Discuții la Guvern despre anumite stimulente financiare? Ce spune șefa MS – VIDEO

Vaccinare antiCOVID în România. Discuții la Guvern despre anumite stimulente financiare? Ce spune șefa MS - VIDEO

În contextul în care campania de vaccinare împotriva COVID-19 – pe care autoritățile au anunțat de ceva zile deja că o vor accelerată – e în plină desfășurare, atât la nivelul Capitalei – unde se derulează în aceste zile ”maratonul vaccinării”, la Sala Palatului și Biblioteca Națională, cât și în restul țării, ministrul Sănătății a stat de vorbă cu presa.

Aflată, sâmbătă, la Oradea, unde a vizitat centrul drive-thru din oraș, Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă se iau în calcul și alte măsuri pentru a se îmbunătăți fluxul de vaccinare, inclusiv anumite stimulente. ”În momentul acesta, despre stimulente financiare nu am ajuns să discutăm la nivelul Guvernului. Cred că cel mai bun stimulent este tocmai această linişte şi faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine, dacă ne vaccinăm”, a fost auzită spunând Mihăilă.

Ce spusese și premierul

În urmă cu două zile, premierul fusese la rândul său întrebat dacă, pe modelul vecinilor sârbi, care oferă câte 25 de euro pentru fiecare persoană vaccinată, se ia în calcul o eventuală remunerare a românilor care se vaccinează. ”Am văzut că există soluții cam peste tot în lume. Eu cred că cea mai bună soluție este ceea ce oferim noi: revenirea la o viață normală. Asta vrem cu toții, să revenim la o viață normală. Este ușor să aloci niște bani de la buget. Am alocat bani de la buget pentru a impulsiona medicii de familie și nu a funcționat foarte bine, până în acest moment. Așa că nu cred că – aşa văd eu lucrurile – nu cred că astfel de măsuri funcționează”, a răspuns Florin Cîțu, aflat, joi, la Constanța.

În schimb, premierul a adus în discuție deziderate precum renunțarea la masca de protecție, dar și la anumite restricții. ”Cel mai bine funcționează să ne gândim că mergem iarăşi la concerte, să ne gândim că am venit pe litoral și stăm fără mască, că mergem în restaurante, că putem să călătorim, să revenim la viața pe care o aveam înainte. Din punctul meu de vedere, cea bună motivație este să ai o viață normală, să nu mai trebuiască să circulăm noaptea cu declarație pe proprie răspundere și aşa mai departe. Putem să facem acest efort bugetar, dar eu nu cred că este nevoie. Cred că, în România, împreună, vom învinge această pandemie”, a completat șeful Guvernului.

151 afisari

3 COMENTARII

  1. cat de in derizoriu duc marea boala si pamdemie galactica!!!!!sa le dea tigai sa nu ii intrteaca psd ul la mita sau galeti ca base!!!!!!!

  2. Bai Catule, bai dobitok inter-galactic ce esti, da-le bai la romanasii tai la fiecare cate 1.000 de iepuroi, sa vezi numai cati isi vor risca viata sa bage in ei deja celebrul ser experimental minune !! 🙂 Iti garantam noi ca o sa ai un mare succes, dar da-le bani seriosi, bai, nu vorbe in vant, bai taran prost !! 🙂 Tu chiar crezi ca un om normal la cap o sa devina sclavul sau cobaiul tau, ca asa vreti voi ? 🙂 Omule, habar nu ai pe ce lume traiesti !! 🙂 Toti rad de voi, bai hoti criminali ce sunteti !! 🙂 Hai odata cu segregarea aia serioasa, asa cum faceau nazistii adevarati, voi sunteti niste copii mici pe langa ei, bai Matule, bai !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger